Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Suven avauksessa tänä vuonna teemana Joensuu - lasten suurkuorossa 6 000 laulajaa

  • Anni Kuittinen
  • Mikko Makkonen

Suomen suven avaus järjestetään viikon päästä perjantaina 1.6. Joensuun Laulurinteellä kello 18 alkaen. Suven avaus järjestetään Joensuussa jo 34:ttä kertaa.

Laulurinteen suurkuorossa on tänä vuonna noin 6 000 oppilasta. Katsojia odotetaan noin 15 000.

Koska on Joensuun 170-vuotisjuhlavuosi, on tämä huomioitu tapahtuman ohjelmassa. Ohjelmistoon palaa avauslauluksi Suvilaulu Joensuulle. Tapahtumassa kuullaan myös Mika Vanhasen säveltämä uusi kappale Kesä-Joensuu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuuta muistetaan myös JoenVoLin cheerleading-ryhmä Mistin esityksessä, ja oppilaat ovat harjoitelleet Joensuulle erityisen onnitteluhuudon.

Laulurinteellä nähdään suven avauksen yhteydessä yleensä myös esiintyjävieras. Tänä vuonna hän on tietenkin joensuulainen Miia Kosunen. Hän voitti The Voice of Finlandin vuonna 2015.

Suurkuorossa mikrofonien takana laulaa Niittylahden koulun kuoro ja 12 Joensuun koulusta koottu Joensuun uusi lapsikuoro Joen Suut. Suven avauksen juontaa luokanopettaja Perttu Kivivuori.

Tapahtuma lähetetään suorana nettilähetyksenä myös Yle Areenassa. Ohjelma on sen jälkeen nähtävissä Areenassa vielä 30 päivän ajan.

Koska tapahtumaan odotetaan suuri määrä yleisöä, toivotaan yleisön saapuvan paikalle jalan tai pyörällä.

Viime vuoden tapaan Laululavan läheisyyteen on järjestetty kaksi pyöräparkkia. Linnunlahdentie on suljettu väliltä Länsikatu-Hallitie kello 17-20. Sulku ei koske linja-autoja. Vammaisen pysäköintiluvalla saa pysäköidä auton Laulurinteen suihkulähteen lähelle osoitetuille paikoille.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa