Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Maakunta

Nurmeksen kaupungintalo myydään yrittäjälle reilulla 100 000 eurolla

  • Aaro Virolainen
  • Marianne Haverinen

Valtion Senaatti-kiinteistöt on hyväksynyt Nurmeksen virastotalosta eli nykyisestä kaupungintalosta tehdyn tarjouksen. Avoimessa nettihuutokaupassa tehty 107 654 euron tarjous hyväksyttiin Senaatin hallituksessa keskiviikkona.

Kiinteistön itselleen tarpeettomana myyvä Senaatti voi julkistaa ostajan piakkoin, kun kauppa on allekirjoitettu ja vahvistettu. Karjalaisen tietojen mukaan korkeimman tarjouksen teki kankaanpääläinen yrittäjä.

Kiinteistö muodostuu kolmesta vuonna 1964 valmistuneesta rakennuksesta Kirkkokadulla. 1990-luvulla peruskorjattujen talojen yhteispinta-ala on noin 4 000 neliötä. Senaatin myyntiesitteen mukaan tiloista puolet on vuokrattu 153 000 euron vuosituotolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Isoimman A-rakennuksen kahdessa ensimmäisessä kerroksessa on kaupungintalo muutamine kymmenine työntekijöineen. Yhdessä talossa on ryhmäpäiväkoti, joka siirtyy uusiin tiloihin elokuussa.

Kaupungintalon omistuksesta kilpaili kolme nimimerkkiä. Huutokauppa venyi puoli tuntia jatkoajalle, kun jokaista tarjousta oli mahdollisuus korottaa kolmen minuutin ajan huutokaupan päättymisajankohdan jälkeen.

Nurmeksen kaupunki ei osallistunut tarjouskilpailuun muun muassa siitä syystä, että toimitilaohjelman valmistelu on kesken. Se on määrä saattaa kaupunginhallituksen käsiteltäväksi elokuussa.

- Kaupungilla on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus, omistaja vain todennäköisesti vaihtuu. Sitten jää päätettäväksi, miten jatketaan ja neuvotellaan uuden omistajan kanssa jatkosta, kaupungin isännöitsijä Harry Herranen toteaa kaupungintalon tilanteesta.

Keskusteluissa on ollut esillä varasuunnitelman laatiminen, jos vuokrasuhde ei jatku uuden isännän alaisuudessa. Nurmeksen vanhan puisen kaupungintalon remontin suunnittelu on kesken.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa