Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Sponsorointirahat lisääntyivät viime vuonna yli 16 prosenttia

  • Matti Siippainen
  • Jarno Artika
Joensuun Tapahtumifoorumiin osallistui useita kymmeniä tapahtumajärjestäjiä ja yrityksiä. Joensuun Tapahtumifoorumiin osallistui useita kymmeniä tapahtumajärjestäjiä ja yrityksiä.

Sponsorointi on kasvussa: Suomessa siihen käytettiin viime vuonna 257 miljoonaa euroa, enemmän kuin tv-mainontaan.

- Kasvu edellisvuodesta oli yli 16 prosenttia. Vuosi 2017 oli sponsoroinnin supervuosi muun muassa Suomi 100 -tapahtumien takia, sanoi Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry:n toimitusjohtaja Risto Oksanen torstaina Joensuussa.

Oksanen korosti Joensuun Tapahtumafoorumissa, että järjestäjämn pitää tuntea itsensä ja tunne sponsorisi. Kuulolla oli kymmeniä tahoja, jotka edustivat monipuolisesti pohjoiskarjalaisia urheilu- ja kulttuuritapahtumien järjestäjiä sekä muun muassa viestintäyrityksiä ja ravintoloita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oksanen tähdensi, että tapahtumanjärjestäjän on pystyttävä kirkastamaan minuutin puheenvuoroon, mitä edustaa, miksi toimii ja mikä on arvomaailma. Esimerkiksi urheiluseuran edustajan pitää pystyä selittämään, mikä aukko maailmaan jää, jos seura poistuisi.

- Kun omat arvot tunnetaan, sitä kautta voidaan rakentaa yhteistyökumppanuutta, Oksanen sanoi.

Aiheesta lisää Karjalaisen tilaajille:

Sponsoria etsivän täytyy tehdä kotiläksynsä kunnolla - "On pystyttävä perustelemaan, miksi yhteistyö yritykselle on tärkeää"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa