Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Joensuun seudulle uudet jätetaksat - jätepöntön tyhjennys halpenee Ilomantsissa, Polvijärvellä ja Liperissä

  • Marita Jalkanen
  • Marko Puumalainen
Karjalainen 20111026 sivu 3 Karjalainen 20111026 sivu 3
Joensuun seudun viidessä kunnassa tulee kesäkuun alussa voimaan jätetaksan tarkistus, joka oletusarvojen vastaisesti osittain myös alentaa maksuja.

Joensuun, Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven jätetaksat yhtenäistyvät. Joensuussa maksut nousevat, mutta kaikkialla muualla alenevat tai pysyvät ennallaan.

Ilomantsissa ja Polvijärvellä jätemaksut pääsääntöisesti laskevat. Pientaloissa normaalisti käytetyn 240 litran jäteastian tyhjennysmaksu alenee Ilomantsissa noin 30 prosenttia. Polvijärvellä perusjätepöntön tyhjennysmaksun alennus on reilut 18 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Liperissä ja Kontiolahdessa maksumuutoksia on kahteen suuntaan. Tavallisimmin käytettyjen jäteastioiden tyhjennysmaksut pysyvät Kontiolahdessa ennallaan ja laskevat Liperissä.

Joensuussa jätemaksut nousevat. Pientaloasukkaan 240 litran jäteastian tyhjennysmaksu nousee 5,93 eurosta 6,58 euroon kerralta, jolloin korotus on 11,1 prosenttia.

Jos jäteastian tyhjennysväli on neljä viikkoa, omakotitalon jätehuollon vuosikustannukset alenevat Ilomantsissa reilulla 30 eurolla. Polvijärvellä alennus on parikymmentä euroa.

Joensuun alueellinen jätelautakunta hyväksyi uudet jätetaksat torstaina.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa