Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Maakunta

Muistojen metsä: Tulevaisuuden kuuset maahan sotaveteraanien kunniaksi

  • Hannu Kauhanen
  • Juha Inkinen
Tulevaisuuden kuusien istutus käynnistyi sunnuntaina Jaamankankaalla ampumahiihtostadionin ja Salpalinjan läheisyydessä juhlallisella tilaisuudella.

Kuusia istutetaan tämän viikon aikana hakkuuaukealle 600 kappaletta veteraanien muiston kunniaksi. Metsä on nimetty Muistojen metsäksi.

Tilaisuus alkoi eri koulujen lapsista koostuvan Joen suut -kuoron laulusta, jossa kerrottiin kuusesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

ENO-verkkokoulun Mika Vanhanen kertoi, että viime vuonna kuusia istutettiin eri puolille Suomea Hangosta Utsjoelle. Istutus alkoi huhtikuussa Nokialla.

- Ja nyt tasan vuosi ja kuukausi sitten olemme täällä. Mukana on 146 pohjoiskarjalaista yritystä ja yhteisöä, mistä kaikille suuret kiitokset, Vanhanen sanoi.

Suomen Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen muistutti. että kuusia istutettiin edellisen kerran Suomen 50-juhlavuoden kunniaksi viisi vuosikymmentä sitten.

- Nyt ne taimet alkavat olla jo tukkipuita, joten on uusien aika, Heikkinen sanoi.

Heikkisen mukaan veteraanien tärkein tavoite on nyt, että eduskunta päättää laista, jolla kaikille sotien 1939-1945 tunnuksen omaaville veteraaneille toteutetaan samat kotipalvelut kuin sotainvalideille sotavammalain nojalla jo nyt korvataan.

- Veteraanien korkean iän vuoksi lakia ei voi siirtää millään syyllä. Valtio lähetti miehet sotaan, valtion pitää hoitaa tämäkin elämänvaihe.

Heikkinen peräänkuulutti myös veteraanijärjestöjen lisääntyvää yhteistyötä.

- Rintamaveteraaniliitto ja me säilytämme itsenäisyytemme, sääntömme ja varamme, mutta yhteistoimintaa lisätään, Heikkinen kertoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa