Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Jätevesineuvonta käynnistyy Pohjois-Karjalan alueella - ensimmäiset tilaisuudet Polvijärvellä ja Outokummussa

  • Jani Leinonen

Suomen Kylät ry:n Pohjois-Karjalan alueella toimiva Jässi-jätevesihanke jatkaa jätevesineuvontaa myös tänä kesänä Pohjois-Karjalan kunnissa. Hanke tarjoaa haja-asutusalueella vakituisesti asutuille ja vapaa-ajan kiinteistöille puolueetonta, maksutonta ja ajantasaista jätevesineuvontaa.

Hankkeessa tarjotaan kiinteistökohtaista neuvontaa sekä yleisneuvontaa. Kiinteistökohtaista neuvontaa annetaan erikseen valituilla vesiensuojelullisesti merkittävillä alueilla.

Tänä vuonna kiinteistökohtainen neuvonta painottuu Polvijärven, Outokummun, Kiteen ja Valtimon kuntien alueille. Neuvonta aloitetaan kesäkuussa Polvijärven ja Outokummun alueilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tarkemmat neuvonta-alueet kunnittain:

- Polvijärvi: Viinijärven pohjoispuolen ranta-alueet, Höytiäisen ranta-alueet Syvälahdesta pohjoiseen, Joutenniemen ja Mantilanniemen alueet sekä Säyneisten ja Verkkolampien ranta-alueet
- Outokumpu: ranta-alueet Juojärvi, Rikkavesi, Viinijärvi
- Kitee: ranta-alueet Suoparsaari, Säynejärvi ja kuutostien läheiset pohjavesialueet
- Valtimo: pohjavesialueet Nuolikoski, Palokangas, Rumo

Hanke osallistuu kesäkuussa Joensuun ympäristöpäivään 5.6., Avoimien Kylien -päivään 9.6. Kontiolahdessa Paiholan kylässä ja Joensuussa Louhiojan kylässä sekä Pielisen messuihin Valtimolla 16.-17.6.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa