Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Maakunta

Ahman Pojat ostaa Ahmovaaran koulun – kauppahinta nimelliset kymmenen euroa

  • Mikko Ahvenainen
  • Mikko Ahvenainen

Juuan Ahmovaarassa toimiva urheiluseura Ahman Pojat ostaa Ahmovaaran koulun Juuan kunnalta nimelliseen kymmenen euron hintaan, yhdistyksen ylimääräinen vuosikokous päätti keskiviikkona. Päätös kaupoista syntyi äänin 15–4.

– Lupasin maksaa sen kympin omasta kukkarostani, Ahman Poikien puheenjohtaja Leo Ryynänen naurahti.

Ahmovaaran koulussa ei järjestetty päättyvän lukuvuoden aikana opetustyötä lainkaan, koska rakennuksen lattiarakenteista paljastui viime vuoden kuntotutkimuksissa laajoja vaurioita. Myöhemmin syksyllä Juuan kunta teki strategisen linjauksen, jossa kyläkouluista luovutaan kokonaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kunnan tekemän arvion mukaan Ahmovaaran koulun korjaaminen olisi maksanut noin 200 000 euroa. Ryynänen uskoo, että lattiaremontin voi tehdä huomattavasti halvemmalla, jos yhdistys siihen edes ryhtyy.

– Seuraavaksi lähdemme kiertämään koulua ja arvioimme, mitä siellä on sisällä. Ostopäätöksen jälkeen yhdistyksen hallitus voi miettiä rauhassa, mitä koulun kanssa jatkossa tehdään. Kaupan yksityiskohdista neuvotellaan kunnan kanssa myöhemmin, Ryynänen kertoo.

Jos rakennus saadaan terveeseen kuntoon, yhdistys voi myös vuokrata tiloja eteenpäin. Ryynäsen mukaan erilaisia vaihtoehtoja noussee esiin kesän aikana.

Ostamalla Ahmovaaran koulun Ahman Pojat turvaa myös järjestämänsä Ahman hiihdon tulevaisuuden, sillä koulu on ollut perinteisen retkihiihdon keskeinen tukikohta. Mikäli rakennus olisi päätynyt jonkin muun tahon omistukseen, koko tapahtuman tulevaisuus olisi ollut vaakalaudalla.

– Ainakin minulle Ahman hiihdon jatkuminen on tässä se ykkösjuttu. Emme ole enää jäniksen selässä sen asian kanssa, Ryynänen mainitsee.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa