Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Maakunta

Uni-kirjoituskilpailu kiinnosti kirjoittajia kautta maan – Lasten sarjan voitti outokumpulainen Aava Kervinen

  • Pia Paananen
  • Pia Paananen
Ukrin Kari Tahvanainen kiitteli lastensarjan voittaja Aava Kervisen työtä iloiseksi kertomukseksi, jossa uniteema oli läsnä. Ukrin Kari Tahvanainen kiitteli lastensarjan voittaja Aava Kervisen työtä iloiseksi kertomukseksi, jossa uniteema oli läsnä.

Outopia-tapahtuman valtakunnallinen Uni-kirjoituskilpailu kiinnosti kirjoittajia kautta maan. Kilpailutöitä tuli 202 kappaletta. Tekstit olivat enimmäkseen proosaa, mutta myös muutama runo oli mukana.

Lasten sarjaan tuli 46 työtä, nuorten sarjaan 24 ja aikuisten sarjaan 132 työtä.

Unta lähestyttiin monesta kulmasta. Uni painajaisena tai vapauden valtakuntana, toisena todellisuutena, enneunet, unen ja kuoleman suhde, unen mysteeri kaiken kaikkiaan.

Tuomaroinnista vastasi kirjailijayhdistys Ukri. Tuomariston puheenjohtajana toimi kirjailija Kari Tahvanainen ja muina tuomareina runoilija Jussi Hyvärinen sekä kuvittaja ja kulttuurin sekatyöläinen Suvi-Tuuli Reittu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lasten sarjan voitti outokumpulainen Aava Kervinen, toiseksi tuli Aliina Vänskä niin ikään Outokummusta ja kolmanneksi helsinkiläinen Enni Pakarinen.

Nuorten sarjan voiton nappasi Essi Hakala Nurmeksesta, toiseksi tuli Veera Laukkanen Joensuusta ja kolmanneksi Elina Ryynänen Joensuusta.

Aikuisten sarjan voiton vei Jesse Eteläaho Turusta, toiseksi sijoittui Hanna Pärnä Helsingistä ja kolmanneksi Virpi Eronen Viinijärveltä.

Kilpailua ovat tukeneet Pohjois-Karjalan Kulttuurirahasto ja Joensuun Suomalainen Kirjakauppa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa