Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Kiteellä ryhdytään korjaamaan vuokra-asuntoja - yksi talo puretaan

  • Heli Sallinen
Kyllikki Mononen-Hirvonen (vas.), Eeva-Liisa Auvinen ja Tarja Timonen ovat olleet laatimassa Kiteen Kotitalot Oy:n tulevia toimintoja. Kyllikki Mononen-Hirvonen (vas.), Eeva-Liisa Auvinen ja Tarja Timonen ovat olleet laatimassa Kiteen Kotitalot Oy:n tulevia toimintoja.
Kiteen kaupunki ja sen sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö Kiteen Kotitalot Oy ovat yhdessä laatineet aravavuokrataloilleen pitkän aikavälin suunnitelmia. Tarkoituksena on korjata ja uusia vanhaa. Myös kiinteistökantaa aiotaan vähentää.

Ensimmäinen peruskorjaus käynnistyy lähiaikoina Hutsin alueella Harjuntie 5:n kerrostaloissa. Niissä uusitaan käyttövesiputkisto ja keittiökalusteet.

Kotitalot luopuu myös Kuikantie 3 ABC-talo -kiinteistöstä. Se puretaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiinteistöstä luopuminen antaa mahdollisuuden siirtää resursseja muiden kiinteistöjen hoitoon ja remontoimiseen sekä käyttö-asteen nostamiseen.

Talon purkamiseen haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran purkuavustusta ja kaupunki osallistuu purkukustannuksiin muilta osin.

Purettavan kiinteistön tilalle laajennetaan pihan leikkialuetta ja suunnitellaan puistomaista aluetta, joka olisi kaikkien kaupunkilaisten käytössä.

Asia on käsiteltävänä kaupunginhallituksessa ensi maanantaina ja kaupunginvaltuustossa viikkoa myöhemmin.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa