Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Maakunta

Kiskobussin ahtauteen helpotusta: Joensuu-Pieksämäki-välille toinen vaunu kesäviikonloppuina

  • Matti Siippainen
  • Marko Puumalainen
Joensuun ja Pieksämäen välillä on päivittäin kaksi edestakaista kiskobussivuoroa. Vain viikonloppuisin osa vuoroista ajetaan kahdella yksiköllä. Joensuun ja Pieksämäen välillä on päivittäin kaksi edestakaista kiskobussivuoroa. Vain viikonloppuisin osa vuoroista ajetaan kahdella yksiköllä.

VR lisää Joensuun ja Pieksämäen välillä kulkevaan kiskobussiin toisen yksikön perjantain ja sunnuntain vuoroille kesän ajaksi.

– Toinen yksikkö on pyritty laittamaan vuoroihin, joissa kysynnän puolesta olisi eniten tarvetta, huomioiden myös, että yksiköiden huoltokierrot toimivat, kertoo Hanni Holmström VR:n viestinnästä.

Matkustajat ovat valittaneet viikonloppujen kiskobussien ahtautta, kun niitä on ajettu yhdellä yksiköllä. Istumapaikkoja on 62, mutta niitä ei ole riittänyt kaikille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perjantaisin lisäyksikkö on junassa, joka lähtee Joensuusta kello 15.52.

Sunnuntaina kahden yksikön junat lähtevät Joensuusta kello 15.52 ja Pieksämäeltä kello 11.42 ja 19.38.

Juhannuksen aatonaattona VR lisää Joensuu–Nurmes-välille bussin kello 18 lähtevän junavuoron rinnalle. Bussi lähtee Joensuusta kello 17.55 ja saapuu Nurmekseen kello 19.59 eli viitisen minuuttia ennen junaa. Bussissa ei ole pyörätuolipaikkoja.

Sunnuntaina 24.6. Lieksa–Joensuu-osuudella on myös bussi, joka lähtee kello 16.30 ja saapuu Joensuuhun kello 17.50.

Juttua muokattu 14.6.2018 kello 13.19: Jutusta poistettiin vanhentunut tieto lippujen hinnoista. Juttuun lisättiin tieto Lieksa-Joensuu-bussiyhteydestä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa