Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Maakunta

Repokallion asemakaavan luonnos valmistui - laakso jäämässä viheralueeksi

  • Juho Lintula
  • Marko Puumalainen
Repokallion alue on suosittua ulkoilumaastoa. Se on myös tarkoitus säilyttää pääosin sellaisena. Repokallion alue on suosittua ulkoilumaastoa. Se on myös tarkoitus säilyttää pääosin sellaisena.
Joensuun Repokallion alueelle on valmistunut asemakaavan luonnos.

Vireilletulovaiheessa Repokallion ja Hukanhaudan väliseen laaksoon tavoiteltiin uutta asumista. Nyt kaavaluonnoksessa laakso osoitetaan pääasiassa viheralueeksi voimassa olevan yleiskaavan mukaisesti.

Itse laajan Repokallion alueen käyttö on tarkoitus vakiinnuttaa virkistykseen ja ulkoiluun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi kaavalla osoitetaan alueen käyttöä tukevia palveluita kuten erilaisia virkistysreittejä ja puiston huollolle varattu alue Repokalliontien päässä. Alueella olevat muut toiminnot kuten Destian hiekoitussiilon alue ja Digita Oy:n maston alue ovat myös osoitettu kaavassa.

Repokallion ja valtatie 6:n välissä on pieni Repokalliontien asuinalue. Olemassa olevat rakennuspaikat kaavoitetaan, ja alueelle osoitetaan hieman täydennysrakentamista. Repokalliolle saapuville kuntoilijoille osoitetaan uusi pysäköimisalue 50-60 autolle Hukanhaudantien varteen.

Kaavaluonnos pidetään nähtävillä 14. kesäkuuta-6. heinäkuuta. kaupunkirakennepalvelun kaavoituksessa osoitteessa Muuntamontie 5 ja Joensuun kaupungintalolla osoitteessa Rantakatu 20 sekä kaavoituksen verkkosivuilla http://www.joensuu.fi/repokallion-asemakaava.

Sivuilla on myös luettavissa ja ladattavissa aluetta koskevat erillisselvitykset.

Nähtävilläpitoaikana voidaan kaavasta jättää mielipide. Ohjeet mielipiteen jättämiseksi ovat asiakirjoissa ja sivulla http://www.joensuu.fi/repokallion-asemakaava.

Lisäksi kaavahanketta esitellään keskiviikkona 20.6. Työttömientalo Majakassa osoitteessa Sompatie 2a eli Hukanhaudan vanhalla koululla alkaen kello 17.30.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa