Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Maakunta

Uusi Menninkäinen valmistuu 20 aikuiselle kehitysvammaiselle Lehmoon

  • Matti Siippainen
  • Kimmo Kirves
Menninkäisen uuden palvelukodin huoneet valmistuvat vauhdilla. Torstaina kylpyhuoneita olivat laatoittamassa 
Petri Turunen (edessä) ja Mirko Turunen. Menninkäisen uuden palvelukodin huoneet valmistuvat vauhdilla. Torstaina kylpyhuoneita olivat laatoittamassa Petri Turunen (edessä) ja Mirko Turunen.
Nytpä tahdon olla ma, uuden Menninkäisen laittaja...

Anne-Marie Heikura ja Hanna Nuutinen kertoivat mainiolla laulullaan, mitä Lehmossa on tekeillä: Menninkäisen uusi palvelutalo valmistuu hyvää vauhtia ja torstaina siellä juhlittiin harjannostajaisia.

Asukkaat pääsevät muuttamaan pihan toiselle puolelle uuteen palvelukotiin vielä tämän vuoden puolella, ehkä jo marraskuussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Menninkäisentien tontilta purettiin uudisrakennuksen alta yksi talo, ja kolme rakennusta puretaan uuden valmistuttua. Työt alkoivat viime syyskuussa.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö päätti rakentaa uuden palvelukodin, koska 1990-luvun alussa valmistuneissa vanhoissa rakennuksissa on ollut kosteusvaurioita ja muutenkin remontin tarvetta.

Kehitysvammaisille valmistuvat, ympärivuorokautista asumispalvelua tarjoavat kodit ovat esteettömiä. Asuinpaikkoja on 24.

- Kodit on suunniteltu nykyaikaisia asumisvaatimuksia vastaaviksi. Päärakennuksessa on neljä kotiryhmää, kertoo palvelukodin johtaja Sanna Lyhykäinen.

- Kaikissa on yhteinen tupakeittiö ja terassi tai parveke. Asukkaat pääsevät itse osallistumaan aiempaa enemmän ruuanvalmistukseen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa