Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Kitkentä tepsii jättipalsamiin - Noljakassa poistetaan vieraslajeja tänäkin kesänä

  • Hannu Kauhanen
  • Juha Inkinen
Kimmo Saarinen opasti talkoolaisia jättipalsamin kitkentään. Kimmo Saarinen opasti talkoolaisia jättipalsamin kitkentään.
Noljakassa talkoillaan tänäkin kesänä vieraslajien saamiseksi pois alueelta. Ensimmäiset talkoot pidettiin maanantaina ja toiset vieraslaji-infoineen torstaina.

Seuraavat talkoot ovat vuorossa 16.7., 6.8., ja 27. elokuuta. Ne pidetään jokaisena mainittuna maanantaina kello 18-20.

Torstaina maasta revittiin irti jättipalsamin taimia, joita kyllä oli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ei riitä, että kitketään kerran kesässä, vaan mieluummin kerran kuussa ja useampana vuotena peräkkäin, talkoiden yhteyshenkilö Raija Sillanpää Noljakan asukasyhdistyksestä opasti.

Torstaiksi mukaan oli saatu Kimmo Saarinen Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutista. Hän opasti asiantuntevasti, mistä jättipalsamin vielä nuputtoman ja kukattoman taimen tunnistaa.

Vieraslajilistalle on noussut tänä vuonna uusia kasvilajeja. Nyt aiheesta tehdyssä vihkosessa ovat jättipalsamin lisäksi komealupiini, etelänruttojuuti, kurtturuusu, jättiputket, karhunköynnös ja japanilaiset tattaret.

- Jättipalsaminkin asema on sama kuin hampun eli sitä ei saa pitää. Vieraslajien kylväminen, kasvattaminen ja kaikki muukin, minkä avulla ne voivat levitä ympäristöön, on kiellettyä, Saarinen korosti.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa