Maanantai, 12.11.2018 
Virpi
Maakunta

Polvijärven vapaa-aikatalo muuttui työmaaksi

  • Ilpo Paananen
  • Ilpo Paananen
Polvijärven vapaa-aikatalon peruskorjauksen purkutyöt ja piha-alueen maamassojen vaihtotyöt ovat hyvässä vauhdissa. Sisätilojen purkutöissä ensimmäisenä kohteena olivat haitta-aineiden poistamiset.

- Asbestinpoistotyöt on jo tehty, kaakelipinnoitteita purettu ja nyt meneillään on liikuntasalin lattiapinnoitteen purkutyöt, toimitusjohtaja Harri Hassinen purkutyöt aliurakoivasta Pohjolan Purkutyöstä kertoo.

Työt jatkuvat liikuntasalin perustuksen purkamisella. Kaivinkoneella tehtäviä töitä varten liikuntasalin seinään avattiin raskaita koneita varten aukko. Hassinen arvioi purkutöiden kestävän vielä noin kolmisen viikkoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Peruskorjauksen pääurakoitsijan, joensuulaisen Rakennusliike Nuutinen Oy:n työpäällikkö Marko Virnes kertoo, että vapaa-aikatalon koko piha-alue rakennetaan uudelleen.

Maamassojen vaihto on parhaillaan käynnissä. Rakennuksen sokkelin vedeneristys ja salaojitus uusitaan. Uusi pysäköintialue ja piha-alueen muut varusteet halutaan valmiiksi ennen pakkasten tuloa.

- Heinäkuussa alkavat uuden rakennusosan rakentamistyöt. Ylhäälle rakennettavaan uudisosaan tulee ilmanvaihtokonehuone ja teknisiä tiloja. Alas rakennetaan uusia varasto- ja pukuhuonetiloja.

Virneksen mukaan vapaa-aikatalon kaltaisissa peruskorjauksissa kosteuden hallinta ja materiaalien kuivumiset edellyttävät erityistä huolellisuutta. Liikuntasali uusitaan perustusrakenteita myöten. Aiemmin olleen puisen parketin sijasta lattiapinnoitteeksi tulee massapinta ja liikuntasalin ilmastointi uusitaan.

- Työmaan vahvuus on suurimmillaan syksyllä. Silloin meillä on aliurakoitsijat mukaan lukien työmaalla 15-20 työntekijää, Marko Virnes arvioi.

Hän kertoo, että töissä tarvittavat aliurakoitsijat hankitaan vähitellen työmaan edistyessä.

Peruskorjauksen veroton kustannusarvio 1,9 miljoonaa euroa, ja töiden on määrä olla valmiina tammikuussa 2019.

Peruskorjauksen ajaksi Polvijärven kunta on hankkinut käyttöön korvaavia sisäliikuntatiloja muun muassa Kinahmon ja Kuorevaaran entisiltä kouluilta, jotka ovat siirtyneet yksityisomistukseen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa