Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Leader-ryhmien hallitukset tekivät myönteisiä hanke-esityksiä - rahaa muun muassa lihankäsittelytiloihin

  • Arttu Koistinen
Pohjois-Karjalan Leader-ryhmien hallitukset ovat tehneet myönteisiä hanke-esityksiä.

Ryhmien hallitukset ovat päättäneet esittää julkista Leader-rahoitusta hankkeille yhteensä 154 600 euroa, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi viisi yritystä on saanut myönteisen Leader-yritystukiesityksen. Julkisen tuen lisäksi hankkeissa on mukana hakijoiden omaa, yksityistä rahoitusta ja osin talkootyötä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hankehaku ryhmissä on jatkuva.

Leader-rahoitusta on päätetty esittää Villalan Erä ry:n Valoisa tulevaisuus -hankkeelle 69 300 euroa. Tiedotteen mukaan seuralla on Kissalammen rannalla Villalassa

150:n neliön päärakennus, 25:n hengen kota, sauna ja teurastus-kylmiö ja lihankäsittelytilat. Seura hankkii sähköliittymän ja rakentaa päärakennukseen miesten ja naisten wc- ja suihkutilat sekä tekee jätevesijärjestelmät.

Leader-rahoitusta on päätetty esittää yhteensä 40 100 euroa Pohjois-Karjalan alueellisen elokuvayhdistyksen Hopeatähti kylässä - elokuvanäytöksiä

ikäihmisille -hankkeelle, Maaseudun sivistysliiton Joensuun kulttuuriyhdistys ry:n Juventude-hankkeelle ja Outokummun kaupungin skeittiparkkihankkeelle.

Lisäksi Leader-rahoitusta on päätetty esittää yhteensä 45 200 euroa Ilomantsin 4H-yhdistykselle, Ilomantsin Kalevalaiset Naiset ry:lle, Ilomantsin Matkailuyhdistys ry:lle, Möhkön Matkailuyhdistys ry:lle ja Ylä-Karjalan Taideyhdistys ry:lle.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa