Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Kontiolahden kahden yhtenäiskoulun mallista päätöksiä syksyllä

  • Saija Kauhanen
  • Marko Puumalainen
Kontiolahden kunnanhallitus perehtyi maanantaina alustavaan selvitykseen yhtenäiskoulumallista. Lopullisesti asia valmistellaan syksyyn mennessä. Tuolloin päätetään, käynnistetäänkö kunnassa hankesuunnittelu kahden yläkoulun ja yhtenäiskoulun mallista. Yhtenäiskoulut sijoittuisivat kirkonkylälle ja Kylmäojalle.

Oppilasmäärät jakaantuisivat tasan kahteen kouluun, jos Kylmäojalla järjestettäisiin yläkouluopinnot myös Lehmon ja Onttolan alakoulun käyneille oppilaille.

Taustalla on yläkoulun oppilasmäärän kasvu lähivuosina siten, että koulukeskukseen tarvittaisiin lisätilaa. Lukuvuonna 2017-2018 yläkoulussa oli 633 oppilasta. Vuosina 2020-2025 yläkoululaisten määrä on ylittämässä 700 oppilaan rajan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös kirkonkylän alakoulu tarvitsee uusia tiloja. Kouluverkkoa on kehitettävä vuoteen 2023 mennessä.

Henkilöstön työpaikat eivät vähenisi kahden yhtenäiskoulun mallissa, mutta yläkoulun opettajien virkarakenne muuttuisi. Lisäksi noin puolet yläkoulun opettajista siirtyisi Kylmäojalle.

Kahden yhtenäiskoulun malli vähentäisi huomattavasti koulukuljetuksia, sillä suurin osa yläkoululaisista pääsisi jatkossa kulkemaan itsenäisesti Kylmäojalle. Säästöjä koulukuljetusten vähenemisestä arvioidaan tulevan noin 300 000 euroa vuodessa.

Alustava kustannusarvio Kylmäojan yhtenäiskoululle on 10,3 miljoonaa euroa. Kirkonkylän yhtenäiskoulun kustannusarvio on noin miljoona euroa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa