Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Maakunta

Lieksan puukotuksista epäilty määrättiin mielentilatutkimukseen - kiisti oikeudessa tapon

  • Anna Sievälä

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus määräsi Lieksassa helmikuussa tehdyistä puukotuksista epäillyn miehen mielentilatutkimukseen.

Epäillyn asunnossa tehdyissä puukotuksissa kuoli 37-vuotias mies ja loukkaantui 29- ja 45-vuotiaat miehet. Käräjäoikeus ei ottanut välituomiossaan vielä kantaa siihen, mihin rikoksiin epäilty 25-vuotias mies on syyllistynyt.

Varsinaisen tuomionsa käräjäoikeus antaa myöhemmin, kun mielentilatutkimus on valmistunut. 25-vuotias pyysi mielentilatutkimukseen määräämistä, ja käräjäoikeuden mukaan mielentilan tutkiminen on perusteltua tekojen lukumäärän, luonteen ja tekotavan vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Epäilty puukotti helmikuussa asuntoonsa tulleita miehiä hedelmäveitsellä. Oikeudessa hän myönsi puukotukset mutta kiisti syyllistyneensä tappoon sekä kahteen tapon yritykseen.

37-vuotiaan kuolemaan johtaneissa puukotuksissa mies myönsi syyllistyneensä pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen, toisissa puukotuksissa törkeisiin pahoinpitelyihin.

Mies vetosi oikeudessa kuitenkin hätävarjeluun ja vaati syytteiden hylkäämistä sen vuoksi.

Samassa rikosvyyhdissä miestä syytetään myös Lieksassa syyskuussa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä. Tuolloin hän iski 45-vuotiaalta mieheltä kaksi sormea poikki kirveellä.

Syytetty myönsi teon mutta kiisti sen olleen törkeä pahoinpitely. Syytetyn mukaan teko oli perusmuotoinen pahoinpitely muttei erityisen julma tai törkeä.

Käräjäoikeus määräsi miehen pidettäväksi vangittuna tuomion antamiseen asti.

Lisää aiheesta: Porukka selvitteli Lieksassa välejä kirveellä, haulikolla ja hedelmäveitsellä - 37-vuotias mies kuoli

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi