Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Nurmes aloittaa kokeilun, jossa ikäihmiset ja lapset kulkevat kyytipalvelulla ilmaiseksi

  • Anni Kuittinen
Arkistokuva. Arkistokuva.

Nurmeksen kaupunki aloittaa kokeilun, jonka aikana yli 75-vuotiaat ja alle 12-vuotiaat saavat käyttää ilmaiseksi Katuri-palveluliikennettä. Katuri on ennen Kyytipoika-nimellä tunnettu kyytipalvelu.

Kokeilu alkaa heinäkuun alussa ja kestää vuoden loppuun.

Katuri on kutsuohjattu reittiliikenne, joka ajetaan tilausten perusteella kotiovelta kotiovelle tai sovitusta paikasta. Yksi vakituinen reitti kulkee esimerkiksi Porokylän ja Nurmeksen keskustan väliä, mutta kyytejä voi tilata myös muille alueille ja osoitteisiin. Katurilla pääsee esimerkiksi eri harrastustoimintoihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Periaatteessa kyseessä on ikään kuin taksi, mutta erona on se, että kyyti voi kierrellä noukkimassa autoon myös muita.

- Ja kyyti on tilattava hyvissä ajoin, ei niin, että nyt tällä hetkellä tarvitsisi, vs. hallintojohtaja Anne Korhonen muistuttaa.

Kuljetus tilataan arkipäivisin soittamalla. Yhteystiedot löytyy Nurmeksen kaupungin nettisivuilta. Kuljetus tulee tilata viimeistään kolme tai kaksi tuntia aikaisemmin, riippuen siitä lähteekö taajamasta vai haja-asutusalueelta.

Kuljetus on tarkoitettu kaikenikäisille, ja muille kuin kokeilussa mainituille ikäryhmille asiakasmaksu määräytyy pituuden mukaan.

Taajama-alueen liikenne lähtee tasatunnein Porokylän S-marketin edessä olevalta pysäkiltä ja haja-asutusalueiden kyydeissä tulo- ja lähtöajat muodostuvat tilausten mukaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa