Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Maakunta

Outokummun entisen Maskun talon sytyttäjälle ehdollista vankeutta

  • Matti Siippainen
  • Poliisi
Outokummun Asemakadulla tyhjillään ollut liikekiinteistö tuhoutui tulipalossa 30. kesäkuuta viime vuonna. Outokummun Asemakadulla tyhjillään ollut liikekiinteistö tuhoutui tulipalossa 30. kesäkuuta viime vuonna.

Outokummun Asemakadulla sijainneen liikekiinteistön sytyttäjä tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. Outokumpulainen 20-vuotias mies joutuu lisäksi valvontaan vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi.

Tulipalo tapahtui 30. kesäkuuta viime vuonna. Vuonna 1949 valmistunut 750 neliön suuruinen rakennus oli ollut tyhjillään 10 vuotta sen jälkeen, kun huonekaluliike Masku oli muuttanut siitä pois. Talo oli ollut ilkivallan kohteena.

Tuomittu tunnusti, että hän sytytti rakennuksen lattialla olleita olkia tuleen. Oljet olivat olleet peräisin rakennuksen puretuista seinä- ja kattorakenteista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oikeuden mukaan miehen menettely oli omiaan aiheuttamaan yleistä terveyden ja hengen vaaraa ja mies oli syyllistynyt yleisvaaran tuottamukseen.

Lisää aiheesta tilaajille: Käräjäoikeus tuomitsi tyhjän liikekiinteistön Outokummussa sytyttäneen ehdolliseen vankeuteen - mies joutuu lisäksi valvontaan

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa