Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Maakunta

Valtuusto pohti Nurmeksessa, tehtiinkö liian hyvä tilinpäätös

  • Jaakko Pikkarainen
Nurmeksen kaupunginvaltuusto hyväksyi kehuin ja kiitoksin viime vuoden tilinpäätöksen eilen keskiviikkona pitämässään kokouksessa. Vuosikate on lähes 7,2 miljoonaa euroa eli lähes kaksinkertainen vuotuisiin poistoihin nähden.

Hyvä tilinpäätös sai kaupunginhallituksen puheenjohtajan Matti Kämäräisen (kesk.) pohtimaan, onko kaupunki pitänyt liiankin tiukkaa taloutta. Toisaalta hän näki sen varautumisena ensi vuosikymmeneen ja arveli, ettei kaupunki enää yhtä hyvää tekisi.

Sosiaalidemokraattien Jorma Pikkarainen korosti puskuria tarvittavankin, sillä ei tiedetä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Hän kaipaili panostusta työpaikkojen ja väkimäärän lisäämisen ja sanoi talouden kestävän sen hyvin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupunginjohtaja Asko Saatsi mainitsi investoinnit myös tulevaisuuden suureksi asiaksi. Samalla hän kuitenkin kysyi, onko kaupunki tehnyt tarvittavat investoinnit, kun se tekee näin hyvän tilinpäätöksen.

Maakuntauudistuksen myötä kaupungin mahdollisuudet investoida kaventuvat Saatsin mukaan nykyisestä huomattavasti. Viime vuodelta investoinnit kattaviin poistoihin meni joka 14. euro ja 2022 menee jo joka viides euro.

Saatsi sanoi koko kaupunkikonsernin talouden olevan hyvässä kunnossa. Kaupungin pahimpana uhkana hän mainitsi huonon väestönkehityksen.

Keskustan Jussi Säämänen sanoi Siun Soten budjetin alimitoituksen vaikuttaneen osaltaan tilinpäätökseen. Hänen mukaansa kuntayhtymän valtuusto ei käyttänyt sen teossa sille kuuluvaa valtaa.

Säämänen oli huolissaan siitä, millä tavalla kuntayhtymän budjetointi mahdollisesti vaikuttaa sen valtion rahoituksen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa