Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Puuskittainen tuuli piti pelastuslaitoksen kiireisenä - puu kaatui autojen päälle Joensuussa

  • Anna Sievälä
Arkistokuva. Arkistokuva.

Puuskittaisen tuulen kaatamat puut pitivät pelastuslaitoksen kiireisenä Pohjois-Karjalassa juhannusaattoiltana ja -yönä.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle oli tullut juhannusaattoillan kello 18:n jälkeen lähes 30 hälytystä juhannuspäivän aamuun mennessä. Valtaosa hälytyksistä oli teille ja sähkölinjoille kaatuneita puita. Perjantai-iltana Tiaisenkadulla Joensuussa iso koivu kaatui taloyhtiön pihalla autojen päälle, ja kolme autoa vaurioitui.

Eri puolita maakuntaa tehtiin myös muutamia hälytyksiä erilaisista tulipaloista, mutta suurilta vahingoilta vältyttiin. Juuassa savusauna paloi Polvelassa juhannusaattoiltan kello 17.30:n aikaan. Pelastuslaitos kävi sammuttamassa palon, ja jälkivartiointi jäi omistajan tehtäväksi. Saunaan tuli vaurioita, mutta se ei tuhoutunut palossa kokonaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Polvijärvelle Kuljunlahdentielle hieman puolenyön tehty hälytys vapaa-ajan asunnon tulipalosta puolestaan osoittautui palaneeksi risukasaksi.

Pelastuslaitoksesta arvioidaan, että uusia ilmoituksia kaatuneista puista voi tulla vielä lauantain aikana, kun ihmiset lähtevät liikkeelle ja huomaavat illan ja yön aikana tulleita vahinkoja.

Lähes kaikki Pohjois-Karjalan alueen sähkökatkot saatiin korjattua perjantain ja lauantain välisen yön aikana. Pohjois-Karjalan Sähkön alueella oli perjantai-iltana ilman sähköjä enimmillään yli 4 500 kotitaloutta, lauantaiaamuna enää noin 300.

Lue lisää aiheesta:

Kuvat: Pelastuslaitos kävi raivaamassa autokatoksen päälle kaatumassa olleen puun Joensuussa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa