Lauantai, 22.9.2018 
Mauri
Maakunta

Jokiaseman kokko paloi poikkeuksellisesti juhannuspäivänä - kuvagalleria

  • Anna Sievälä
  • Anna Sievälä
Moni lapsiperhe oli tullut katsomaan juhannuspäivän kokkoa Jokiasemalle. Moni lapsiperhe oli tullut katsomaan juhannuspäivän kokkoa Jokiasemalle.

Koska se sytytetään? kyseltiin jo malttamattomasti Jokiaseman pihalla varttia vaille kuusi juhannuspäivänä.

Poikkeuksellisesti juhannuspäivänä poltettua kokkoa oli saapunut katsomaan paljon lapsiperheitä, joiden aikatauluun perinteinen juhannusaaton myöhäisillan kokko ei välttämättä istu.

Kovan tuulen vuoksi kokkoa ei voitu turvallisuussyistä sytyttää juhannusaattona Jokiasemalle, mutta monelle lauantaina paikalle tulleelle aikataulumuutos tuntui olevan jopa mieluinen asia. Voimakkain sadekin taukosi sopivasti hetkeksi, kun vapaapalokunta sytytti kokkoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Näin Karjalaisen Facebookista uutisen, että kokko onkin tänään. Olin eilen töissä, joten en olisi silloin päässyt ollenkaan paikalle, kertoi joensuulainen Virpi Palviainen, 27, joka oli tullut katsomaan kokkoa 4-vuotiaan Annin ja kohta 2-vuotiaan Iidan kanssa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen:

IMG1930Virpi, Anni ja Iida Palviainen olivat tulleet katsomaan Jokiaseman kokkoa juhannuspäivänä.

Jos osaa perjantaina kokkoa odottamassa olleista harmittikin, ettei tulta tuolloin sytytetty, lauantaina asian ymmärsi paikan päällä hyvin.

Vaikka kokko oli kasattu veden päälle, tunsi tulen lämmön hyvin yleisössä. Voi vain kuvitella, minne asti juhannusaaton tuulenpuuskat olisivat lieskoja saattaneet venyttää.

Katsojat tuntuivat myös löytäneen hyvin paikalle, vaikka tieto aikataulumuutoksesta tulikin vasta myöhään perjantaina: parkkipaikkojen liikenteenohjaukselle oli tarvetta siitä huolimatta, että moni lähempänä Jokiasemaa asuva oli saapunut paikalle kävellen tai polkupyörällä.

Yrittäjä Arto Romppanen arvioi, että paikalla oli kiitettävästi yleisöä, joskin hieman vähemmän kuin tavallisesti juhannusaattona.

Hän on tyytyväinen siihen, että ihmiset tuntuivat perjantaina ymmärtävän, miksi kokkoa ei voinut polttaa. Arvaamattomia tuulenpuuskia varten on hankala varautua.

- Monena vuonna olemme polttaneet kokon maastopalovaroituksenkin aikana, kun VPK on ollut mukana kastelemassa. Tuuli vie kuitenkin jopa kekäleitä mukanaan ja on siksi todella vaarallinen, Romppanen selvensi.

Ensi vuonna tarkoitus on palata takaisin juhannusaaton kokkoperinteeseen.

- Totta kai, se kuuluu juhannusaattoon.

Jos kuvagalleria ei näy alla laitteellasi, pääset katsomaan kuvat täällä.

Juttua muokattu 23.6.2018 kello 20.59: Lisätty Arto Romppasen kommentit.