Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Poliisi: Joensuussa vappuna tapahtunut yökerhopuukotus etenee syyteharkintaan

  • Katri Keskitalo

Poliisi on suorittanut touko-kesäkuun ajan esitutkintaa joensuulaisessa yökerhossa 29. - 30.4.2018 välisenä yönä tapahtuneen puukotustapauksen osalta. Esitutkinta on nyt siis valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Kyse on tapauksesta, jossa poliisi sai varhain 30.4.2018 aamuyöllä hätäkeskuksen kautta ilmoituksen yökerhossa tapahtuneesta puukotuksesta. Poliisi otti yökerho Bepopista kiinni 20-vuotiaan miehen, joka oli puukottanut 18-vuotiasta miestä. Asianomistaja, 18-vuotias joensuulainen mies, sai tilanteessa vakavia vammoja. Rikosnimike asiassa on tapon yritys.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että rikoksesta epäillyn ja asianomistajan välillä on ollut riitaa jo ennen kyseistä iltaa. Riita kärjistyi illan aikana yökerhossa niin, että 18-vuotiaan miehen epäillään pahoinpidelleen 20-vuotiasta miestä ennen puukotusta. Kokonaisuuteen liittyy myös tammikuussa 2018 tapahtunut laiton uhkaus, jossa 20-vuotiaan mieheen epäilleen uhanneen 18-vuotiasta miestä teräaseella. Lopulta tapahtumat johtivat yökerhossa tilanteeseen, jossa 18-vuotias mies löi nyrkillä 20-vuotiasta ja tässä tilanteessa 20-vuotias mies löi teräaseella useita kertoa 18-vuotiasta miestä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rikoksesta epäilty 20-vuotias mies on ollut koko esitutkinnan ajan vangittuna. Syyte asiassa on nostettava 18.7.2018 mennessä.

Aiemmat uutiset tapauksesta:

Joensuulaisessa yökerhossa tapon yritys - sivulliset antoivat ensiapua uhrille

Yökerhopuukotuksen tutkinta alkuvaiheessa - Poliisin mukaan väkivallanteko poikkeuksellinen

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa