Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Jean ja Aino Sibeliuksen häämatkakohde avataan yleisölle perjantaina - Monola-juhlaviikko alkaa maanantaina

  • Arttu Koistinen
  • Elli Syvähuoko
Pianisti Nazig Azezian (kuvassa vas.), sellisti Jussi Makkonen ja laulaja Karoliina Kantelinen Pianisti Nazig Azezian (kuvassa vas.), sellisti Jussi Makkonen ja laulaja Karoliina Kantelinen

Jean ja Aino Sibeliuksen häämatkakohde Monolan aitta avautuu yleisölle perjantaina 29. kesäkuuta kello 11 ja on auki heinäkuussa tiistaista sunnuntaihin kello 11-16.

Häämatkakohde sekä Lieksassa ja Nurmeksessa 2.-7. heinäkuuta järjestettävä toinen Monola-juhlaviikko kiinnostavat ulkomaita myöten, Monola-seura ry tiedottaa.

Aitalle valmistunut tie mahdollistaa myös Monola-juhlaviikon avajaiskonsertin järjestämisen Monolan aitan pihapiirissä maanantaina 2. heinäkuuta kello 18. Konsertti on samalla ensimmäinen Monolan aitalla järjestettävä yleisötilaisuus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Aitalla esiintyvät sellisti Jussi Makkonen, pianisti Nazig Azezian, viulisti Liisa Makkonen ja Joensuun Naiskuoro, johtajana Helena Hulmi, tiedotteessa kerrotaan.

Monola-juhlaviikon tapahtumissa nostetaan esille Elias Lönnrotin vuonna 1828 tekemä ensimmäinen runonkeruumatka, joka suuntautui myös Pielisen-Karjalaan ja Lieksaan.

Monola-juhlaviikon konsertteja järjestetään tänä vuonna muun muassa Monolan aitan pihapiirissä, Pielisen museolla ja Lieksan kulttuurikeskuksessa. Monolan aitalle järjestetään Monola-juhlaviikolla opastettuja veneretkiä maanantaista lauantaihin.

Juhlaviikon päättävät ohjelmalliset Karjalaiset pidot järjestetään 40 vuotta täyttävällä Bomban talolla Nurmeksessa.

Tiedotteen mukaan nopeimpien lipunostajien on mahdollista päästä Monola-gaalaan ja Karjalaisiin pitoihin ilmaisella edestakaisella bussikuljetuksella reitillä Joensuu-Lieksa-Nurmes.

Osa juhlaviikon konserteista ja veneretkistä on jo myyty loppuun.

Lisätietoja Monola-juhlaviikosta löytyy täältä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa