Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Mies sytytti tulipalon omaan asuntoonsa Valtimolla - tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

  • Anni Kuittinen
Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi valtimolaisen miehen yhdeksäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen tuhotyöstä.

Mies sytytti Valtimolla rivitalossa sijaitsevaan vuokra-asuntoonsa tulipalon viime marraskuussa. Mies oli kasannut asuntonsa makuuhuoneen lattialle kasan, jossa oli ollut sanomalehtiä, pyyheliina, farkut ja omenoita muovisäkissä. Hän oli kaatanut kasaan herkästi palavaa nestettä ja sytytti kasan tuleen. Tulipalo levisi vieressä olevan kaapin seinään.

Palon sammutti sivullinen, palon havainnut henkilö.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rivitalossa oli yhteensä yhdeksän asuntoa, joista seitsemässä oli asukas. Käräjäoikeuden tuomion mukaan tapauksessa on ollut ilmeinen vaara palon leviämisestä. Käräjäoikeus katsoi miehen teon olleen omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa.

Miehen sytyttämän tulipalon aiheuttamien vahinkojen korjauksesta ja puhdistuksesta aiheutui yli 8 000 euron suuruinen vahinko.

Oikeudessa vastaaja kiisti syyllistyneensä rikokseen ja kertoi, että tulipalon olisi sytyttänyt toinen henkilö. Käräjäoikeus ei pitänyt väitettä kuitenkaan uskottavana, koska todisteita toisen henkilön paikalla olosta ei ollut.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen tuhotyöstä alentuneesti syyntakeisena, sillä tämä sairasti teon hetkellä muistisairautta. Mies määrättiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen yhdeksäksi kuukaudeksi. Lisäksi hänet velvoitetaan maksamaan korvauksia tulipalon aiheuttamista vahingoista 3 333 euroa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa