Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Voimakas tuuli katkoi puita Pohjois-Karjalassa - Kaatuneet puut aiheuttivat myös useita sähkökatkoja koko maakunnan alueella

  • Katri Keskitalo
Kuvituskuva Kuvituskuva

Voimakas tuuli työllisti Pohjois-Karjalan pelastuslaitosta perjantai-iltapäivänä, jolloin pelastuslaitos sai useita ilmoituksia teiden ja rakennusten päälle kaatuneista puista.

Noin puoli neljän ja iltayhdentoista välillä pelastuslaitos oli vastaanottanut lähes 20 ilmoitusta kaatuneista puista Liperissä, Outokummussa, Tohmajärvellä, Heinävedellä, Joensuussa, Rääkkylässä ja Lieksassa.

Pohjois-Karjalan päivystävän palomestarin mukaan suurin osa ilmoituksista koski nimenomaan tielle kaatuneita puita, joskin mukaan mahtui myös muutama rakenusvahinko. Esimerkiksi Outokummussa puu oli kaatunut autokatoksen päälle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puut eivät aiheuttaneet henkilövahinkoja. Sähkölinjoja ne kuitenkin katkoivat: Pohjois-Karjalan sähkönsiirron (PKS) sähkönjakelun häiriökartan mukaan maakunnan alueella oli pahimillaan yhteensä lähes 4000 sähkötöntä asiakasta.

PKS:n klo 23:00 laaditun jakeluhäriötiedotteen mukaan yli 20 metriä sekunnissa puhaltava tuuli katkoi oksia etenkin jakelualueen läntisellä puolella. Eniten vikoja tiedotteen lähettämisaikaan oli Polvijärvellä, Heinävedellä ja Kontiolahdella.

Vikojen korjaus jatkuu noin 80 henkilön voimin läpi yön, tiedotteessa kerrotaa. Tuuli alkaa ennusteen mukaan tyytyä lauantaina iltapäivällä, jonka jälkeen uusia vikoja ei enää pitäisi syntyä. Lähes kaikki keskijänniteviat saataneenkin korjattua lauantain aikana. Jonkin verran yksittäisiä pienjännitevikoja tulee jäämään korjattavaksi vielä sen jälkeenkin.

PKS muistuttaa, että johdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan asiakkaat voivat ilmoittaa sähkönjakelua vaarantavista ja kallistuneista puista sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla asiakaspalveluun 013 2663 100. Vikatilannetta voi seurata myös netistä Katkot-palvelustamme osoitteessa katkot.pks.fi. Koko valtakunnan katkostilannetta voi seurata osoitteessa www.sahkokatkokartta.fi.

Uutista päivitetty klo 23:23 tuoreilla onnettomuustiedoilla.

Aiempia uutisia aiheesta:

Tuuli kaatoi useita koivuja Joensuun Kulhontielle - Pelastushenkilöstön raivausapuna oli myös sivullisia

Iso petäjä kaatui talon päälle Liperissä - Lyttäsi kaatuessaan myös sähkölinjan

Sade pilasi Nurmeksen Lomaromppeen ensimmäisen päivän

Runsaat sateet lähestyvät Pohjois-Karjalaa - Juuassa ja Valtimolla satanut jo noin 10 millimetriä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa