Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Maakunta

Rääkkyläläiselle Karjalanruusun kukkapellolle avattiin perhospolku - Heinäkuussa pellolla voi lennellä jopa satoja värikkäitä päiväperhosia

  • Katri Keskitalo
  • Markku Halonen
Sunnuntain puutarhapäivään oli saapunut myös todellista perhosasiantuntemusta paikalle. Helsinkiläiset perhosbongarit Anssi ja Leo Vähätalo olivat Pohjois-Karjalan lomallaan etsimässä haavintäytettä Rääkkylästä, ja he poikkesivat tutustumassa myös uuteen perhospolkuun. Sunnuntain puutarhapäivään oli saapunut myös todellista perhosasiantuntemusta paikalle. Helsinkiläiset perhosbongarit Anssi ja Leo Vähätalo olivat Pohjois-Karjalan lomallaan etsimässä haavintäytettä Rääkkylästä, ja he poikkesivat tutustumassa myös uuteen perhospolkuun.

 Rääkkyläläiselle Karjalanruusun kukkapellolle avattiin Avoimet puutarhat- teemapäivän yhteydessä perhosharrastuksesta ja perhosista kertova luontopolku sunnuntaina, tiedottaa Karjalanruusu.

Tiedotteen mukaan polku on parhaimmillaan kukinnan päästessä täyteen loistoonsa heinäkuun loppupuolelta alkaen. Silloin pellolla voi lennellä jopa useita satoja värikkäitä päiväperhosia yhtäaikaa.

Pellon lieppeille ja sen lähiympäristöön pystytetään myös perhosista kertova opastaulujen sarja, jonka on suunnitellut kiteeläinen perhosharrastaja ja kuvittaja Tupu Vuorinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Osoitteessa Haapasalmentie 939 sijaitseva kukkapelto on avoinna ma-la klo 10-16 ja su 12-16.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa