Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Maakunta

Erämessut järjestetään tulevana viikonloppuna Nunnanlahdessa

  • Pekka Puustinen
  • Mikko Ahvenainen
Kuva Kolin erämessuilta vuodelta 2014. Kuva Kolin erämessuilta vuodelta 2014.

Vaikka Kolin Erämessut loppuivat, Pohjois-Karjalan erämessuperinne jatkaa eloaan. Nyt messut järjestetään tulevana viikonloppuna kolmipäiväisinä Nunnanlahdessa.

– Pielisen Erämessut on koko perheen tapahtuma. Ohjelma on rakennettu niin, että mielenkiintoista tekemistä ja näkemistä riittää kokeneille eränkävijöille tai ensimmäisiä kokemuksiaan hakevalle nuorelle pieniä lapsia ja lapsiperheitä unohtamatta.

– Messujen suojelijana ja veitikkamaisena oppaana toimii Hepokönkään Höppänä, joka opastaa perheen pienimpiä erästelyn saloihin, kertoo messuemäntä Johanna Pajarinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kansainvälinen metsästyksen ja riistansuojelun neuvosto (CIC ) on myöntänyt messuille luvan trofeenäyttelyn järjestämiseen

– Hienoihin tiloihimme tulee lisäksi valokuvanäyttely josta löytyy muun muassa Tuomo Turusen, Antti Sarajan, Martti Rikkosen ja Juha Mälkösen luontoaiheisia valokuvia, Pajarinen kertoo.

Messualueen auditorio muuttuu elokuvateatteriksi, jossa pääsee katsomaan upeita luontoaiheisia elokuvia, joiden kuvaajina ovat Pentti Kallinen ja Antti Kotisara.

Ampumisesta kiinnostuneille on tarjolla mahdollisuus ampua valvotuissa olosuhteissa aidoilla aseilla. Alueelta löytyy mahdollisuus myös eko-aseammuntaan ja jousipyssyammuntaan.

– Erätulilla aidon nuotion äärellä asiantuntijat antavat metsästykseen ja erästelyyn liittyviä tietoiskuja non stoppina koko messujen ajan, Pajarinen lupaa.

Koirat ovat vahvasti mukana myös näillä messuilla. Koiraesittelyjen, koira-aiheisten elokuvien ja luentojen lisäksi alueella järjestetään koirien epävirallinen näyttely, match show.

– Hyvin vahva painotus messuillamme on myös ruoalla. Alueelta löytyy Herkkujen Tori, jossa pientuottajat myyvät valmistamiaan tuotteita.

– Messuravintoloissa on tarjolla runsas valikoima herkkuja kaloista ja riistasta. Tehdäänpä messualueella joka päivä jättihaudassa myös muun muassa rosvopaistia. Perjantaina Vappu Pimiä opastaa vieraita herkullisten riistaruokien maailmaan, Pajarinen kertoo.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa