Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Hietajärvi viehätti sateesta huolimatta - 15 hollantilaista matkailuvaunua saapui metsän keskelle

  • Matti Siippainen
  • Minna Raitavuo

Torstaina Hietajärven leirintäalueella erotti helposti hollanninkielisen puheensorinan, ja välillä se vaihtui lauluksikin. Yhteensä 15 pariskuntaa oli saapunut yhtä monella matkailuvaunulla Pohjois-Karjalaan, ja he pitävät Hietajärveä sunnuntaihin asti tukikohtanaan.

Iloinen laulu taas kuului yhden pariskunnan 40-vuotishääpäivän viettoon.

– Me tulemme suosittelemaan tätä paikkaa muillekin klubilaisillemme, olemme niin tyytyväisiä kaikkeen, sanoi Bert Beltgens, vaikka vettä oli satanut melkein koko päivän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hollantilaiset ovat pitkällä kiertueellaan yöpyneet muuten isojen kaupunkien lähellä, mutta Kiihtelysvaaran Hietajärven rannalle he päätyivät, kun Joensuusta ei isolle ryhmälle löytynyt sijaa. Metsäiset olosuhteet ja pieni järvi selvästi viehättivät matkalaisia.

Hollantilaiset ovat yli puolentoista kuukauden kierroksella. Toukokuun lopulla Saksan, Liettuan ja Viron kautta alkanut matka johti Venäjälle ja Norjaan ja sieltä Suomeen. Pietarista karavaanarit olivat ajaneet Sortavalan ja Petroskoin kautta Murmanskiin asti. Laivalla oli tehty poikkeamiset Valamon luostarissa ja Kizhin kirkkosaarella.

Ison joukon matka on erittäin tarkasti suunniteltu. Sen työn teki jo kuukausia etukäteen hollantilainen matkailuyhdistys, ja karavaanarit ovat vain noudattaneet määrättyä reittiä. Karttaan oli pyritty piirtämään mahdollisimman paljon pikkuteitä.

– Valtaväylät ovat kiellettyjä, Beltgens sanoi.

Leirintäaluetta ylläpitävän SF Caravan Pohjois-Karjalan puheenjohtaja Markku Holm sanoi, että hollantilaisryhmä on suurin Hietajärvelle saapunut ulkomaalaisryhmä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa