Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Maakunta

Omakotitalo paloi Joensuussa - Palon syttymissyystä ei ole vielä tarkempaa tietoa

  • Arttu Koistinen, Katri Keskitalo
  • Minna Raitavuo
Pelastustyöntekijät purkivat kattoa sammutustöiden vuoksi, kun Karjalainen saapui paikalle noin neljän aikaan. Pelastustyöntekijät purkivat kattoa sammutustöiden vuoksi, kun Karjalainen saapui paikalle noin neljän aikaan.

Joensuussa paloi puurakenteinen omakotitalo. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tapahtuneesta perjantaina kello 15.20:n aikoihin.

Tiivillä asuinalueella siijaitsevan noin 150 neliömetrin kokoisen omakotitalon syttymisen havaitsivat ensimmäisinä naapurit. He tekivät hätäilmoituksen hätäkeskukseen.

Kun pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat paikalle, koko talo oli jo tulessa. Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan palo oli erittäin voimakas ja levisi asuintiloihin sekä rakennuksen yläpohjaan. Alueelle oli muodostunut sankkaa savua, jonka takia lähitalojen asukkaita kehoitettiin menemään sisätiloihin ja sulkemaan ovat, ikkunat ja ilmastointilaitteet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Talossa ei ollut asukkaita palon syttymishetkellä. Rakennuksessa oli kuitenkin kaksi koiraa, jotka kummatkin onneksi selvisivät tulipalosta pelastuslaitoksen ripeän toiminnan ansiosta. Palon syttymissyystä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Pelastuslaitoksen ensiarvion mukaan palo kuitenkin sai todennäköisesti alkunsa rakennuksen taka-osasta terassialueelta.

- Varsinaista syttymissyytä on hankala lähteä arvioimaan, tuho oli niin täydellinen sillä alueella, toteaa päivystävä palomestari Sami Meriläinen.

Rakennus kärsi merkittäviä palo-, savu- ja vesivahinkoja. Talon vesikatto-, sekä seinärakenteita joudutaan purkamaan palopesäkkeiden paikallistamiseksi, pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Meriläisen mukaan rakennuksen jälkisammutustyöt kestivät noin puoli kahdeksaan saakka illalla, jonka jälkeen jälkeen talo ja sen jälkivartiointi jätettiin rakennuksen omistajalle.

Palo aiheutti liikenteelle esteen Jynkäntiellä Törönpurontien kohdalla. Tie oli suljettu liikenteeltä Jokirannantien suunnasta tultaessa. Noin puoli kuuden aikaan kuitenkin enää vain Törönpuron tie oli suljettu liikenteeltä sammutustöiden vuoksi, kertoo poliisi.

Poliisi tutkii tapausta palonsyyntutkintana. Poliisin tekninen tutkinta ja pelastuslaitoksen tarkempi tutkinta käynnistetään lauantai-aamupäivällä, jonka jälkeen tapauksesta tiedotetaan lisää, poliisi kertoi perjantaina. Karjalainen ei kuitenkaan saanut poliisilta lisätietoa vielä lauantaina.

Juttua päivitetty 7.7.2018 kello 16.25 uusilla tiedoilla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa