Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Maakunta

Siun soten toimialuejohtaja Antti Turusen mielestä maakunnallisen sotekimpan taloudelta puuttuu realistinen pohja

  • Karjalainen
  • Juha Inkinen
Siun soten toimialuejohtaja Antti Turunen on pettynyt valtakunnalliseen sotevalmisteluun. Siun soten toimialuejohtaja Antti Turunen on pettynyt valtakunnalliseen sotevalmisteluun.

Siun soten toimialuejohtaja Antti Turusen mielestä Siun sote on isona kokonaiskuvana pattitilanteessa. Omistajakunnat ovat antaneet sotelle talousraamin, josta jo alun perin tiedettiin, että se ei riitä. Vaikka rahat eivät riitä, muutoksia toiminnassa ei myöskään saisi omistajien mielestä tehdä.

- Nyt ollaan tässä pattitilanteessa.

Turunen huomauttaa, että Siun soten perussopimus ei sano mitään yhteisen tekemisen toiminnallisista tavoitteista, vain taloudellisista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turusen mukaan tiukka talousraami ryhdistää toimintaa, mutta sen pitää samalla olla realistinen. Realismia maakunnalliseen rahoitusmalliin hän toivoo vielä ennen valtakunnallista "isoa sotea".

Valtakunnalliseen sotevalmisteluun Turunen on pettynyt: siltä on hänen mielestään hukkunut johtoajatus, alkuperäiset hyvät tavoitteet.

- Idea tasa-arvoisista, paremmin saatavilla olevista palveluista ja kustannustason hallinnasta oli erinomainen. Sitten tulivat mukaan kilpailun avaaminen ja maakuntaratkaisut, eikä alkuperäisistä tavoitteista ole puhuttu enää mitään.

Lisää tilaajille:

Siun sotessa pattitilanne: talousraami epärealistinen, mutta korjaavia toimiakaan ei saisi tehdä

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi