Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Kaksi valtionrajarikosta Lieksassa - Rajavartiosto muistuttaa rajavyöhykeluvista

  • Arttu Koistinen
  • Riikka Hurri
Aihekuva Aihekuva
Pohjois-Karjalan rajavartiosto on tutkinut kaksi epäiltyä lievää valtionrajarikosta Lieksassa.

Rajavartioston tiistaisen tiedotteen mukaan eteläsuomalainen mies ja nainen liikkuivat rajavyöhykkeellä Lieksan Aittokoskella ilman vaadittavaa rajavartioviranomaisen myöntämää lupaa.

Miehen epäillään syyllistyneen myös kalastusrikkomukseen, koska hän kalasti perhovälineillä luvattomasti vaelluskalavesistön koski- ja virta-alueella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hän ei ollut suorittanut myöskään valtakunnallista kalastonhoitomaksua. Molemmille henkilöille annettiin sakkovaatimus, rajavartiosto tiedottaa.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto muistuttaa, että rajavyöhykkeellä liikkumiseen tarvitaan aina voimassaoleva rajavyöhykelupa.

- Sen voi hankkia internetin kautta osoitteesta http://www.suomi.fi. Liikkumisesta rajavyöhykkeellä pyydetään ilmoittamaan Pohjois-Karjalan rajavartioston johtokeskukseen numeroon 0295 412 300.

Myös kalastukseen on hankittava tarvittavat luvat, tiedotteessa muistutetaan.

- Kalastonhoitomaksun voi suorittaa internetissä http://www.eraluvat.fi-sivulla olevien ohjeiden mukaisesti. Lisäksi eri kalastusalueille ovat omat lupansa, joista voi kysellä esimerkiksi alueen matkailuneuvonnasta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa