Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Polvijärvi-päiviä vietetään ensi viikolla - ohjelmassa muun muassa kylätapahtumia, tansseja ja melontaa

  • Arttu Koistinen
  • Ilpo Paananen
Arkistokuva Arkistokuva
Kesätapahtumaa Polvijärvi-päiviä vietetään ensi viikolla 19.-22. heinäkuuta.

Polvijärven kylät tarjoavat matkalaisille viikon aikana elämyksiä, kuten tutustumista maatilan elämään, uppoutumista paikallishistoriaan polkupyöräilyn ohessa, kesäteatteria ja ilmaista kanoottimelontaa, Polvijärven kunta tiedottaa.

Tänä vuonna päivien juhlinta ulottuu aiempaa laajemmalla niin alueellisesti kuin ajallisestikin. Useat Polvijärven lukuisista kylistä osallistuvat päivien juhlintaan järjestämällä omia kylätapahtumia, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kylien aktiivisuus on yllättänyt positiivisesti, tapahtumia on tarjolla runsaasti ja ne kuvastavat kunkin kylän erityisyyttä erikoisominaisuuksia, Polvijärvi-päiviä koordinoiva palvelusihteeri Anni Lampinen kertoo.

Kylätapahtumat alkavat jo maanantaina 16. heinäkuuta, jolloin Sotkuman kylän tsasounassa ja kyläkoululla vietetään avoimia ovia kello 16-19 sekä järjestetään opastettu tutustumiskierros Sotkuman frisbeegolfrataan.

Tiistaina 17. heinäkuuta vuorossa on Ruvaslahden kylä, ja vierailijoilla on mahdollisuus tutustua Savirannan työ- ja asumiskeskuksen tilaan ja sen eläimiin kello 10-15.

Samalla Savirannan läheiseen lintutorniin pääsee tutustumaan asiantuntija Janne Leppäsen johdolla kello 9-11. Martonvaaran kappelissa pidetään iltahartaus kello 18, kunta tiedottaa.

Keskiviikkona 18. heinäkuuta Kuorevaarassa sukelletaan menneisiin aikoihin. Kuorevaaran vanhalla koululla järjestetään Kaikkien aikojen luokkakokous kaikille koulun entisille oppilaille kello 12-16.

Kello 12:n aikoihin koulun pihasta pääsee liittymään mukaan opastetulle polkupyöräkierrokselle Kuorevaaran historiaan Esa Sormusen opastamana.

Perjantaina 20. heinäkuuta vietetään paitsi vilkasta toripäivää Polvijärven kirkonkylällä, myös Kivaa Päivää Kinahmossa. Karjalaisessa kahviossa pääsee herkuttelemaan kello 12 alkaen, virsien ystäviä laulatetaan Koronniemen pirttikirkossa kello 17 ja Kinahmon teatterin Tää on kylän tapa -kesäteatteriesitys on vuorossa kello 19, tiedotteessa kerrotaan,.

Lavatansseihin kaipaavat suuntaavat lauantaina 21. heinäkuuta Martonvaaran lavalle kello 19.

Sunnuntaina 22. heinäkuuta Polvijärven kunnan mukaan kannattaa kipaista Kinahmoon, sillä kello 12-16 Kaianlahdessa on mahdollisuus tutustua ilmaiseksi kanoottimelontaan Heikki Puhakan opastuksella.

Koronniemessä vietetään kesäasukkaiden kirkkopyhää kello 16. Kesäteatterin esityksiä on sunnuntaina kaksi, kello 13 ja 19.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa