Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Maakunta

Poliisi on saanut ensimmäiset ilmoitukset yleisille alueille majoittuneista rokkivieraista

  • Katri Keskitalo

Poliisi on saanut ensimmäiset yhteydenotot yleisille paikoille ja alueille majoittuneista rokkivieraista Joensuussa, tiedottaa poliisi.

Kaupungin järjestyssäännöt aikanaan korvannut ja kumonnut järjestyslaki ei telttailua suoranaisesti kiellä, mutta taajamassa majoittuminen ei saa aiheuttaa häiriötä, eikä estää esim. puiston käyttöä virkistäytymiseen, uimarantaa uimiseen tai leikkipaikkaa leikkimiseen, tiedotteessa kerrotaan.

Järjestyksen ja turvallisuuden takaamiseksi sekä yleisen viihtyvyyden turvaamiseksi poliisi jatkaa tänäkin vuonna tiukkaa linjaa yleisillä paikoilla majoittumisen suhteen Ilosaarirockin ajan Joensuussa. Muutaman ihmisen yöpymisestä autossa tai telttailusta ei ole haittaa, mutta laajamittaisesti se aiheuttaa lähialueilla häiriöitä, roskaamista ja suoranaisia turvallisuusriskejä. Tästä syystä majoittuminen autoissa kaduilla ja telttailu puistoissa, uimarannoilla, leikkikentillä tai muilla vastaavilla yleisillä paikoilla ei ole sallittu Joensuun keskustan alueella, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi puuttuu luvattomaan majoittumiseen ensisijaisesti poistamalla henkilöt paikalta ja jos se ei riitä, kiinniotoilla tai sakoilla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa