Torstai, 13.12.2018 
Seija
Maakunta

Cashlessille sekä risuja että ruusuja - Palautusmaksut kummastuttivat, mutta järjestelmän helppoutta kiiteltiin

  • Tuuli Rantasalo
  • Jarno Artika
Cashless-ranneke oli Ilosaarirockissa ensimmäistä kertaa käytössä. Cashless-ranneke oli Ilosaarirockissa ensimmäistä kertaa käytössä.

Ilosaarirockissa ensimmäistä kertaa käytössä olleet cashless-maksurannekkeet herättivät keskustelua vielä festivaalin jälkeenkin. Karjalainen kysyi maanantaina lukijoiltaan, oliko maksuranneke heidän mielestään toimiva. Kyselyyn osallistui 648 vastaajaa, joista 405 piti järjestelmää toimivana, ja 243 ei. Hyvinä puolina rannekeessa pidettiin muun muassa sen vaivattomuutta, ja huonoina puolina mainittiin se, ettei rahanlataus rannekkeeseen ollut toiminut.

Eräästä lukijasta oli kummallista, että rannekkeeseen jääneitä alle 2 euron suuruisia summia ei palauteta ja jokaisesta palautuksesta peritään 1 euron suuruinen siirtomaksu. Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Nina Jokela ei ota kantaa käytäntöön.

- Emme ole toistaiseksi arvioineet maksurannekkeisiin liittyviä ongelmia. Periaatteena on, että maksunsaaja saa veloittaa palvelumaksuja, kunhan ne eivät ole kohtuuttomia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ilosaarirockin toiminnanjohtaja Niina Hattunen ei suostu kommentoimaan, kenelle tai minne rannekkeisiin jäävät rahat päätyvät.

- Tavoitteenamme on, että jokainen hakee rahansa takaisin. Palautusmaksulla on tarkoitus kattaa palautuksesta aiheutuvat kustannukset.

Rahanpalautukset hoidetaan lomakkeen kautta, jolloin samalla kerralla saadaan palautettua sekä käteisellä että muilla tavoin tehdyt siirrot. Palautuslomake aktivoituu 48 tuntia festivaalin päättymisen jälkeen, ja lomakkeen palauttamiseen annetaan kaksi viikkoa aikaa. Eräästä festivaalivieraasta kaksi viikkoa on liian lyhyt aika lomakkeen palauttamiseen.

- 48 tuntia on varoaika, jonka aikana varmistamme, että kaikki on kunnossa rahojen palauttamista varten. Lomake on voimassa kaksi viikkoa, jotta osallistujat saisivat nopeasti rahansa takaisin, Hattunen kertoo.

Nina Jokela ei ota kantaa siihen, onko kaksi viikkoa riittävä aika rahanpalautuslomakkeen lähettämiseen tai tulisiko rahojen palautua automaattisesti takaisin.

- Riippuu siitä, onko kuluttajia ohjeistettu tarpeeksi. Jos katsomme tarpeelliseksi, voimme arvioida asiaa.

Hattusen mielestä cashless-järjestelmä oli Ilosaarirockissa erittäin toimiva.

- Asiakkaiden sisäänpääsy oli nopeaa, eikä alueelle päässyt muodostumaan aikaisempien vuosien kaltaisia jonoja. Asiakkaat pitivät uuden maksutavan helppoudesta. Meidän näkökulmastamme cashless vähensi alueella olevan käteisen määrää, mikä lisäsi oleellisesti tapahtuman turvallisuutta.

Hattusen mukaan järjestelmässä ei ollut laajempia ongelmia.

- Joissain tapauksissa esimerkiksi rannekkeen aktivointi oli voitu tehdä huonosti, jolloin maksuominaisuus ei toiminut kuten piti. Tällaiset yksittäistapaukset saatiin ratkaistua.

Kyselyvastauksia: Oliko cashless-ranneke mielestäsi toimiva?

Rahat meni tililtä mutta eivät päätyneet rannekkeelle. Nyt odotellaan josko rahat saisi takaisin.

Hopeless

Jonot vetivät nopeammin ja rahankulutusta oli helppo seurata. Viimeksi 6 vuotta sitten meni rahaa näin vähän. Cashlessille 5khayt5!

Roope Ankka

Jonot olivat yhtä pitkät kuin ennenkin. Joustavuus kadonnut, kauppojen hinnat nousseet sekä valikoima huonontunut. Ei jatkoon.

Niko

Erittäin hyvä! Ei seteleitä taskussa eikä pankkikorttia hukkumassa! Ei ollut mitään ongelmia! Saisi vaan rahat palautua itsestään. Kun kerran lataus onnistuu näin helposti, niin luulis palautuksen onnistuvan myös.

Artsi

Rahaa ei voinut omalta tililtä ladata rokkien alkamisen jälkeen, vaan kuitenkin piti ottaa käteistä tai pankkikortti mukaan, jotta paikan päällä pystyi lataamaan.

Rock rock

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa