Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Maakunta

Katso video: Höyryjuna puksutti Joensuusta Ilomantsiin vanhan ajan tyyliin

  • Helena Romppanen
  • Jarno Artika

Media

Höyryjuna puksutti jälleen Joensuusta Ilomantsiin viime viikonloppuna kuljettaen ihmisiä Möhkön kesäteatteriin ja Ruukkipäiville.

Nostalgiseen kyytiin pääsi sekä lauantaina että sunnuntaina. Molempina päivinä oli illalla paluukuljetus Joensuuhun. Juna pysähtyi matkalla myös Heinävaarassa ja Tuupovaarassa.

Junakuljetuksen käytännön toteutuksesta huolehti nurmekselainen Höyryraide oy:n Tapani Laaksomies, jonka Sortavalasta lähtöisin oleva Hv 3 995-sarjaan kuuluva ”Heikki” reissaa Joensuu–Ilomantsi-väliä myös elokuun lopulla tuoden väkeä Karhufestivaaleille ja Villiruokafestareille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Junamatkustajia viihdytti lauantaina Severi Suhosena esiintyvä imitaattori Seppo Hämäläinen ja sunnuntaina Rajakenraali Raappana alias Vilho Huuskonen.

Ilomantsin matkailuosuuskunta oli järjestänyt sekä junakuljetuksen että jatkoyhteydet paikallisen liikennöitsijän linja-autoilla Möhköön ja sieltä takaisin Ilomantsin keskustaan.

Viime talvena perustetussa matkailuosuuskunnassa on tällä hetkellä seitsemän jäsenyritystä. Osuuskunnan tavoite on saada matkailua ympärivuotiseksi, missä nähdään tarpeelliseksi myös laajempi maakunnallinen yhteistyö ulkomaisten asiakkaiden saamiseksi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa