Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Maakunta

Koirien uittamisesta on tullut valituksia lähes kaikilta Joensuun uimarannoilta – Yleisille rannoille ei ole lemmikeillä asiaa

  • Milka Rissanen
  • Heikki Rissanen
Englanninsetteri Kusti polski Valtimojärven rannalla vuonna 2016. Englanninsetteri Kusti polski Valtimojärven rannalla vuonna 2016.

Helle on saanut myös koirat kaipaamaan viilennystä ja nauttimaan vedessä pulikoimisesta. Koiranomistajien kannattaa kuitenkin pitää mielessään, missä koirien uittaminen on sallittua. 

Joensuun kaupungin liikuntapaikkamestari Jyrki Renvall kertoo saaneensa kymmenkunta puhelua siitä, että koiria on uitettu yleisillä uimarannoilla. Palautteita on kantautunut lähes kaikilta Joensuun rannoilta.

Yleisille uimarannoille koirilla ei Suomen järjestyslain mukaan ole asiaa. Yleisten uimarantojen ulkopuolella koiraa saa kuitenkin uittaa periaatteessa missä vain. 

– Meillä riittää rantaviivaa, Renvall toteaa. 

Renvall arvelee, että koirakuri ei ole ihmisillä tiedossa tai siitä ei vain välitetä. Siitäkin huolimatta, että kaikilla Joensuun rannoilla on tiedote, jossa ohjeistetaan koirien uittamisesta.

Joensuussa on kaksi koirien uittopaikkaa. Toinen on Noljakan Aavarannan venesatamassa ja toinen Marjalan saaren kärjessä.

Renvall kertoo Joensuun kaupungin ottavan vastaan ideoita siitä, miten koirien uimapaikkoja voisi kehittää.

Koirakuri 

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:
1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;
2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua; (19.12.2003/1195)
3) pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa