Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

Outokummun vanhat talot -tapahtuma ensi viikolla – Ohjelmassa myös luento ja vanhoja valokuvia

  • Milka Rissanen
  • Irma Lehikoinen
Sänkivaara valmistui 1930-luvun lopussa Outokumpu Oy:n toimitusjohtaja Eero Mäkisen perheen asuintaloksi. Sänkivaara valmistui 1930-luvun lopussa Outokumpu Oy:n toimitusjohtaja Eero Mäkisen perheen asuintaloksi.

Outokummun vanhat talot -tapahtuma järjestetään ensi viikonloppuna 4. ja 5. elokuuta. 

Outokummun taajama on rakentunut 1900-luvun alkupuolelta lähtien kaivoksen ympärille. Kumpuilevaan metsämaisemaan rakennettiin koteja kaivoksen väelle johtajista työläisiin, ja Outokumpu-yhtiö käytti suunnittelijoina aikansa arvostettuja arkkitehtejä.

Lauantaina kodit ja pihat ovat avoinna kello 12–17, sunnuntaina kello 14–17. Lähes kaikki kohteet ovat kävelyetäisyyden päässä toisistaan muun muassa Kyykerin ja Mustikkakorven alueella. Mukana on myös maaseutukohde Kuminvaarassa kymmenen kilometriä keskustasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lauantaina kello 10–12 on mahdollisuus osallistua tilaisuuteen vanhojen valokuvien äärellä Pekka Piiparisen ja Sirkka Kosusen seurassa, ja sunnuntaina kello 12–14 voi tulla kuuntelemaan tutkija Ismo Björnin luentoa Outokummun historiasta. Molemmat tilaisuudet ovat Yläsaunalla.

Yläsauna Kyykerin kentän vieressä osoitteessa Tehtaankatu 2 palvelee myös infokeskuksena ja lipunmyyntipaikkana. Siellä on myös karjalanpiirakkakahvio lauantaina kello 12–15 ja sunnuntaina kello 14–17.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa