Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Maakunta

Liikkuiko Liperissä useita paloja sytyttänyt tuhopolttaja? - 64-vuotias nainen vangittiin tuhotyöstä epäiltynä

  • Jani Leinonen

Poliisi epäilee, että Liperin Maironiemessä torstaina hieman puolenyön jälkeen palanut autotallirakennus sytytettiin tuleen tahallaan. Koska autotallin välittömässä läheisyydessä sijaitsevissa rakennuksissa oli tapahtumahetkellä ihmisiä nukkumassa, tapausta tutkitaan tuhotyönä.

Poliisi otti tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni rikoksesta epäiltynä 64-vuotiaan liperiläisen naisen, joka vangittiin perjantaina Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä tuhotyöstä. Rikoksesta epäilty nainen soitti itse hätäkeskukseen autotallin palosta.

- Tuhotyön tunnusmerkistö edellyttää, että tulipalo on omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrand.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paikalle rientäneet pelastuslaitoksen yksiköt saivat palon siten hallintaan, ettei autotalli palanut maan tasalle. Rakennus kärsi palossa kuitenkin niin huomattavia vahinkoja, että se on käytännössä korjauskelvoton.

Wetterstrand kertoo, että poliisilla on tutkittavana Liperin Maironrannan alueella lukuisia tulipaloja, jotka ovat tapahtuneet huhtikuun ja heinäkuun välisenä aikana.

- Osaa tulipaloista tutkitaan rikoksina, ja osa on niin sanottua normaalia palonsyyn tutkintaa. Rikosilmoituksia on kirjattu ennen nyt tutkittavana olevaa tapausta viisi kappaletta, joissa on rikosnimikkeinä vahingontekorikosten eri asteet, täsmentää Wetterstrand.

Poliisi selvittää esitutkinnassa, onko nyt vangitulla naisella osuutta myös aiempiin samalla alueella tapahtuneisiin paloihin.

Aiemmin aiheesta:

Autotalli paloi Liperissä – Poliisi tutkii syttymissyytä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa