Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Maakunta

Mielipide: "Kai se on vaan todettava, että ilo ilman viinaa on teeskentelyä" - Kolin seudulta ei löydy kunnollista leikkipaikkaa lapsille

  • Olli Sorjonen
  • Jouni Turunen
Arkistokuva Arkistokuva

Tamperelainen Tarmo Hussi lapsenlapsineen pettyi Kolin seudun palvelutarjontaan. Lapsille ei löytynyt ehjää leikkikenttää ei sitten millään. Paikallinen yrittäjä kertoi alueen rapistumisen syyksi sen, että Loma-Kolilla ei ole enää anniskeluravintolaa.

- Keväällä jaettiin Pirkanmaalle lehti, missä ylistettiin Karjalaa ja eritoten Kolia. Mainoksen uhrina sitten hurahdin tähän sanomaan ja vuokrasin mökin viikoksi Loma-Kolilta. Matkaan lähti myös kaksi lastenlastani, 2,5 vuotta ja 1,7 vuotta, Hussi taustoittaa.

Hussi ihmettelee, että miten on mahdollista, että alueelta jossa on noin 60 vuokrattavaa osaketta, ei löytynyt yhden yhtä lapsille tarkoitettua leikkivälinettä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Suuntasimme 1,5 km päässä olevalle campingalueelle, missä ajattelimme olevan leikkimahdollisuuden. Ja olihan siellä, kaksi keinua melkein mädissä tukipuissa roikkuen ja metsän siimeksessä vanha trampoliini hieman jo isommille lapsille.

Kolin kylällä matkailijoita odotti "keinu ja kälynen liukumäki."

- Ei edes hotelli Kolilla ollut näin pienille mitään aktiviteettiä.

- Aloimme oikein metsästämään leikkipaikkoja ja löytyihän niitä neljä. Nunnalahti 35 km, kiviset paasit ja niin vaikea liukumäki, että sinne ei päässyt aikuinenkaan. Kotieläinpuisto 60 km, lappu leikkipaikassa, kunnostetaan heinäkuun alussa, ei oltu kunnostettu, ei edes aloitettu.

- Nurmes 70 km, Bomballa oli kunnon leikkipaikka, mutta  niin kaukana, että lapset eivät olleet mukana matkassa. Outokumpu 60 km, vanha kaivoskylä, kunnon leikkipaikka ja todella iso, mutta vaati aikuisilta 14 euron maksun alueelle, jonka kyllä mielellämme maksoimme.

Hussi ihmetelee, kuinka näin voi olla, kun pienet lapset eivät vaadi hänen mukaansa kuin hiekkalaatikon ja muutaman ämpärin niin ovat tyytyväisiä.

- Haastattelin alueella toimivaa yrittäjää, joka kertoi, että Loma-Kolin alue on päässyt rapistumaan, kun siellä ei ole anniskeluravintolaa.

- Kai se on vaan todettava, että ilo ilman viinaa on teeskentelyä.

Mielipidekirjoitus julkaistaan kokonaisuudessaan lauantain Karjalaisessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa