Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Maakunta

Sekava mies riehui ilomantsilaisessa rivitalossa: Tunkeutui asuntoon viikate kädessä, löi veitsellä kohti päätä, sumutti hyttysmyrkkypullolla kasvoihin...

  • Jani Leinonen

Ilomantsissa rivitalon pihamaalla toukokuussa riehunutta miestä epäillään muun muassa tapon yrityksestä ja kolmesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kertoo Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Kimmo Wetterstrand.

Poliisi sai 24. toukokuuta hieman iltaseitsemän jälkeen tiedon, että Mantsintiellä riehuu mies rivitalon pihamaalla. Hätäilmoituksia tuli usealta taloyhtiössä asuvalta henkilöltä, ja ilmoitusten perusteella mies oli tunkeutunut asuntoihin ja pahoinpidellyt asukkaita muun muassa teräaseella.

Paikalle menneet poliisipartiot saivat selville, että vuonna 1993 syntynyt ilomantsilainen mies oli tunkeutunut väkivalloin useaan rivitaloasuntoon Mantsintiellä. Rikoksesta epäilty asuu itsekin kyseisessä taloyhtiössä, ja hänet otettiin kiinni Mantsintieltä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miestä epäillään kaikkiaan yhdestä tapon yrityksestä, kolmesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kahdesta pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta sekä kahdesta vahingonteosta.

Erääseen asuntoon mentyään mies oli sumuttanut asukasta hyttysmyrkkypullolla kasvoihin. Toiseen asuntoon mies oli tunkeutunut takaoven kautta viikate kädessään ja hajottanut asuntoa viikatteella. Kolmannen asunnon ulko-ovella oli epäilty lyönyt asunnon miesasukasta veitsellä kohti päätä, mutta asukas oli saanut kätensä väliin. Toinen lyönti oli osunut asianomistajaa kasvoihin. Asianomistajan vammat jäivät olosuhteet huomioon ottaen vähäisiksi. Neljänteen asuntoon epäilty oli tunkeutunut auki olleen takaoven kautta veitsi kädessä ja uhannut asukasta tappamisella. Asukas oli paennut asunnosta etuoven kautta. Lisäksi viidennen asunnon ikkuna oli rikottu.

- Rikoksesta epäilty on kertonut kuulusteluissa olleensa tapahtumailtana niin päihtynyt, ettei hän muista tapahtumista yhtään mitään eikä hän osaa selittää toimintaansa millään lailla, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrand.

Laboratoriolausunnon perusteella rikoksesta epäillyn verestä löytyi alkoholia ja kannabista. Mies on asian johdosta edelleen tutkintavankeudessa.

Tapauksen esitutkinta on saatu päätökseen ja asia on siirtynyt syyteharkintaan. Syyte on nostettava 15. elokuuta mennessä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa