Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Noin 20 vuotta vanha ulkosauna tuhoutui tulipalossa Kiteellä yöllä – Koiran liikehdintä herätti nukkumassa olleet ihmiset

  • Katri Keskitalo
Kuvituskuva Kuvituskuva

Noin 70 neliöinen ulkosauna paloi Kiteen Neulannimentiellä maanantain ja tiistain välisenä yönä. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai sai hälytyksen palosta noin klo 02.09.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan koiran liikehdintä havahdutti nukkumassa olleet henkilöt kesänviettopaikalla, tällöin he huomasivat erillisen rantasaunan olevan tulessa. Palo oli edennyt niin pitkälle ettei alkusammutusta voinut enää yrittää.

Kun pelastuslaitos saapui paikalle, rakennus oli jo kauttaaltaan tulessa ja palo oli myös levinnyt maastoon muutaman kymmenen neliön alueelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pelastuslaitos rajasi ja sammutti aluksi maastoon leviämässä olleen palon, jonka jälkeen itse saunarakennusta päästiin sammuttamaan. Sammutusvesi saatiin pääosin viereisestä järvestä ja sitä oli myös riittävästi käytettävissä.

Sauna tuhoutui palossa käytännöllisesti katsoen kokonaan. Se oli kooltaan 37 neliömetriä ja noin 20 vuotta vanha.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa. Saunaa oli lämmitetty illalla.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja eikä se ollut vaarassa myöskään levitä. Palon sammuttaminen päivystävän palomestarin arvion mukaan noin kolme tuntia.

Klo 08:06: päivitetty kauttaaltaan pelastuslaitoksen tuoreella tiedotteella.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa