Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Polvijärven kunnan kopiokoneiden käytölle asetetaan vuosittaiset tulostuskiintiöt yrityksille ja yhdistyksille – ylimeneviltä tulosteilta peritään jatkossa korvausta

  • Jani Leinonen

Polvijärven kunta asettaa polvijärveläisille yrityksille ja yhdistyksille vuosittaiset tulostuskiintiöt. Kunnanhallitus päätti 25. kesäkuuta kokouksessaan, että kunnan kopiokoneilla saa ottaa maksutta 500 mustavalkoista ja 300 värillistä tulostetta yritystä tai yhdistystä kohti vuodessa.

Ylimenevien tulosteiden ja kopioiden osalta peritään jatkossa omakustannushintaa vastaava korvaus, joka on 10 senttiä mustavalkokopiolta ja 20 senttiä värikopiolta. Aikaisemmin polvijärveläiset yritykset ja yhdistykset saivat veloituksetta ottaa kopioita kunnan kopiokoneilla.

- Toteutamme kunnan toiminnassa kuntastrategian mukaista ekologista ajattelua, ja paperin kulutukset seuranta on yksi esimerkki tästä. Olemmekin onnistuneet vähentämään kopioiden ja tulosteiden määrää huomattavasti kuntaorganisaatiossa. Siksi siis kannustamme myös muitakin toimijoita pohtimaan, kuinka omaa, toisinaan turhaakin, paperijätettä voisi omalla toiminnallaan vähentää, kunnanjohtaja Jari Tuononen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuononen myös lisää, että käyttäjät ovat pitäneet tarjottua tulostuspalvelua hyvänä, eikä kohtuullisista kopiomääristä aiheudu kunnalle ylimääräistä työtä tai merkittäviä kustannuksia. Joskus eri toimijoilla on tarpeita huomattaville kopiomäärille, joten on perusteltua rajoittaa maksuttomien kopioiden määrää.

Päätös on tullut voimaan kesäkuun lopulla. Sitä ennen otettuja kopioita tai tulosteita ei oteta kiintiöissä huomioon. Kiintiötä eivät myöskään kuluta sellaiset tulosteet, jotka otetaan yhteistyössä kunnan kanssa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa