Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Maakunta

Verenluovutukseen Joensuuhun, Outokumpuun ja Kiteelle voi jatkossa myös varata ajan

  • Jani Leinonen

Veripalvelu kokeilee alkusyksyn aikana ajanvarausta Itä-Suomen alueen verenluovutustilaisuuksiin. Ajanvarauksen toivotaan nopeuttavan verenluovutuskäyntejä ruuhkaisimmissa luovutustilaisuuksissa.

Tähän mennessä ajan on voinut varata etukäteen ainoastaan kiinteisiin veripalvelutoimistoihin, esimerkiksi Kuopioon tai Jyväskylään. Pilottikokeilun aikana elokuusta lokakuuhun tämä mahdollisuus avautuu myös Sotkamossa, Kuhmossa, Viitasaarella, Varkaudessa, Outokummussa, Joensuussa, Iisalmessa, Mikkelissä, Äänekoskella, Savonlinnassa, Pieksämäellä ja Kiteellä järjestettäviin verenluovutustilaisuuksiin.

Ajanvaraus tapahtuu sähköisesti Veripalvelun verkkosivujen kautta. Ensimmäinen tilaisuus, johon ajan voi varata, on 15. elokuuta järjestettävä Sotkamon tilaisuus. Sähköinen ajanvarausmahdollisuus avautuu asiakkaille aina noin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ajanvarauksen aikajaksot ovat 30 minuutin mittaisia, ja yhteen aikajaksoon otetaan useampi varaus. Luovuttajien toivotaan saapuvan paikalle kyseisenä aikana, mielellään aikavälin alkupuolella.

Ajanvaraus ei ole välttämätöntä, eli paikalle voi myös tulla entiseen tapaan aukioloaikojen puitteissa. Kokeilu kestää 18. lokakuuta asti.

- Tavoitteena on, että saamme palveltua sekä ajan varanneet että vapaana virtana tulevat asiakkaat joustavasti ja ilman pitkiä odotusaikoja, kertoo alue-esimies Paula Korhonen Kuopion alueen liikkuvasta Veripalvelusta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa