Maanantai, 12.11.2018 
Virpi
Maakunta

Ukkosmyrsky kaatoi puita ja sytytti maastopaloja eri puolilla Pohjois-Karjalaa

  • Matti Siippainen

Salamat sytyttivät useita maastopaloja ja kaatoi puita teille torstaina iltapäivällä eri puolilla Pohjois-Karjalaa.

Enon Naurisvaarantien ja Ilomantsin Sossavanvaarantien läheisyydessä kello 15:n aikaan syttyneissä paloissa tuhoutui puustoa ja taimikkoa kummassakin noin hehtaarin alalta. Palot saatiin hallintaan kello 19:ään mennessä.

Jälkisammutus ja vartiointi jatkuivat sen jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maahan iskenyt salama sytytti maastoa palamaan Tuupovaaran Koverossa Ihalantien lähellä kello 15:n aikaan. Sähkölinjan kohdalla paloi kaksi sähkötolppaa ja maastoa noin kaksi aaria.

Yhdessä pylväässä oli muuntaja, jonka maadoitusjohdot vaurioituivat. Muuntajasta lähti talokaapelit. Sähköyhtiö teki voimalinjan virrattomaksi, jolloin kytevät pylväät voitiin sammuttaa.

Ilmoituksen palosta teki maanomistaja, joka aloitti alkusammutuksen. Hän jäi vartioimaan palopaikkaa.

Polvijärven Heikkiläntiellä salama löi kello 19:n jälkeen isoon kuuseen, josta lähtenyt tuli levisi lähimaastoon. Pelastuslaitos sammutti paloa noin tunnin ajan.

Puita kaatui torstain ukkosmyrskyssä muun muassa Juuassa Luikonlahdentielle sekä Kansalantien ja Havukkalantien risteyksen tienoille, Lieksassa Nurmeksentielle ja Tohmajärvellä Pitkäkankaantielle.

Yhteensä pelastuslaitoksella oli kello 15:n ja 21.30:n välisenä aikana 26 tehtävää eri puolilla maakuntaa. Niistä yhdeksän oli teille kaatuneita puita ja kymmenen tarkistettuja savuhavaintoja, joissa ei ollut tehtävää.

Ilomantsissa myös rajavartiolaitoksen partiot avustivat pelastusyksiköitä. Pelastuslaitoksen tiedotteessa arvioidaan, että puiden kaatumisia saattaa ilmaantua torstai-illan aikana vielä lisää.

Juttua muokattu 2.8.2018 kello 22.22: Lisätty tieto pelastuslaitoksen tehtävien kokonaismäärästä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa