Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

Ukkonen katkoi sähköjä viime yönä viideltätuhannelta taloudelta - Sähköttömänä vielä vajaa parisataa Juuassa, Ilomantsissa ja Polvijärvellä

  • Miia Ruuttula
  • Kimmo Kirves
Arkistokuva Arkistokuva

Viime yön ukkoset rikkoivat muuntajia ja aiheuttivat puita katkovia syöksyvirtauksia ympäri maakuntaa. Pahimmillaan sähköttömänä oli hetkellisesti 5 000 asiakasta viime yönä hiukan ennen puolta yötä.

Eilen maakunnan yli pyyhkäisi useampia ukkosrintamia. Sähkökatkoja syntyi eri puolille maakuntaa, mutta tänä aamuna ennen yhdeksää sähköttömänä oli Juuassa vielä yli sata taloutta, Ilomantsissa nelisenkymmentä asiakasta ja Polvijärvellä viitisentoista.

- Tavoitteena on, että ukkosen aiheuttamat viat saadaan korjattua puoleen päivään mennessä. Muuntajien korjaus vie kuitenkin aikaa, joten yksittäisiä talouksia voi olla sähköttömänä pidempään, Pohjois-Karjalan Sähkön käyttöpalveluvastaava Matti Pesonen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi Nurmeksessa syntyi tänä aamuna sähkökatko, kun nosturi osui sähkölinjaan ja katkaisi pylvään. Ennen yhdeksää Nurmeksessa oli ilman sähköjä 472 asiakasta. PKS kartoittaa vikakohtaa parhaillaan.

- Lisää sähkökatkoja on luvassa todennäköisesti ensi yönä. Varaudumme niihin varaamalla korjaushenkilöstöä, Pesonen sanoo. 

Lisää aiheesta:

PKS varoittaa: Ukkonen aiheuttaa sähkövikoja vielä viikonloppuna

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa