Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Maakunta

K-Ryhmä ja WWF kunnostavat taimenen lisääntymisalueita tänään Nurmeksessa – Mukana myös Lipinlahden osakaskunta ja Pohjois-Karjalan vapaa-ajankalastajapiiri

  • Katri Keskitalo
  • Sirpa Turunen
Arkistokuva Pieliseltä. Arkistokuva Pieliseltä.

K-ryhmä, ympäristöjärjestö WWF, Lipinlahden osakaskunta ja Pohjois-Karjalan vapaa-ajankalastajapiiri kunnostavat talkoovoimin Honkalanjoen koskialuetta Nurmeksen Lipinlahdella tänään lauantaina 4. elokuuta, tiedottaa K-Ryhmä.

Virtavesikunnostustalkoissa autetaan uhanalaista vaeltavaa taimenta lisäämällä kutusoraikkoa ja poikaskivikkoa Pieliseen laskevalla koskialueella, tiedotteessa kerrotaan.

– Lisäämme koskialueelle taimenen suosimaa kutusoraa ja lohikalojen pienpoikasten tarvitsemaa poikaskivikkoa. Näillä toimilla luodaan koskialueelle nykyistä paremmat edellytykset kalojen luontaiselle lisääntymiselle ja elinkierrolle, kertoo WWF:n virtavesiasiantuntija Manu Vihtonen tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Honkalanjoen talkoisiin osallistuvat K-Market Koivukujan kauppiaat Pekka ja Emma Harinen Nurmeksesta sekä K-Market Muskotin kauppias Miia Päivinen Lieksasta. He pitävät paikallisten kalakantojen elpymistä tärkeänä.

Luonnon hyvinvointi on ollut perheelleni aina tärkeää. Meillä on kunnia olla mukana elvyttämässä Pielisen lohikalakantaa, toteaa Pekka Harinen.

– Mahtavaa päästä itse konkreettisesti edesauttamaan luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja kalakantojen elpymistä! Pohjoiskarjalainen luonto on meille sellainen rikkaus ja voimavara, että siitä on pidettävä huolta, hehkuttaa myös Miia Päivinen tiedotteessa.

Talkoot ovat osa WWF:n ja K-ryhmän monivuotista K-Kalapolut-yhteistyötä Suomen vaelluskalojen pelastamiseksi. Vuoden 2018 K-Kalapolut-kausi käynnistyi kesäkuussa talkoilla Vihdissä, ja heinäkuussa talkoiltiin Kuhmossa ja Heinävedellä. Kutureittejä avataan ja kunnostustöitä tehdään lisää loppukesällä ja syksyllä eri puolella Suomea.

 

 

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa