Maanantai, 12.11.2018 
Virpi
Maakunta

Puhtaalla painovoimalla alas - Mäkiautot keräsivät Kummunkadun varteen runsaasti yleisöä.

  • Ilpo Paananen
  • Ilpo Paananen
Joona Hartikainen (vas.) Jesper Hartikainen ja Nelli Loikkanen toivat Heinävedeltä näytille kirjavan autokokoelman. Joona Hartikainen (vas.) Jesper Hartikainen ja Nelli Loikkanen toivat Heinävedeltä näytille kirjavan autokokoelman.

Kahdeksannen kerran järjestettyjen mäkiautojen Vanha Kaivos GP:n aikataulumuutoksilla haettiin jouhevuutta kilpailujen läpiviemiseen. Tehdyt muutokset palvelivat myös kisoja seuraamaan tullutta yleisöä.

Selkeästi erillisinä osioina ajetutuista sarjoista katsoja sai valita katsooko tietyn sarjan alastulon vai kenties kaikki sarjat. Eri sarjoihin osallistui yhteensä parikymmentä ajajaa.

- Meillä on hyvä 15 talkoolaisen porukka radanlaitossa ja yhteensä talkoolaisia on 50 - 60 henkeä, kilpailunjohtaja Esko Vihava kiitteli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aiemmin itse radalla nähty Vihava kertoi huomioineensa tiedottamisen tärkeyden. Se on ehdoton edellytys kilpailijoiden ja yleisön saamisessa mukaan.

- Että saataisiin lisää innostusta rakentaa mäkiautoja ja siihen sponsoreita mukaan, Vihava tähdensi.

Nähtävää riitti, sillä mukana oli uusi hauskuutta tuonut Karnevaalisarja, johon lisäväriä toi kaksi paikallista polttarijoukkuetta, Hanna Koistisen Team Pride ja Jani Huttusen Funky Karkurit.

Outokumpulaissyntyiset, nykyiset kontiolahtelaiset Leena ja Eero Kaurola olivat tulleet toista kertaa katsomaan mäkiautojen kisailua.

- Olimme Outokummussa muissa asioissa ja kuulimme tästä. Emme tienneetkään, että täällä on näin mukavaa menoa, Leena Kaurola kertoi.

- Ja onhan tämä toinen juontaja Esko Kovero meidän entisiä naapureita. Se oli silloin sellainen polvenkorkuinen pojannassikka silloin, Eero Kaurola lisäsi.

Heinävesi oli hyvin edustettuna laajalla rintamalla. Pekka Hakalisto osallistui puuautollaan kilpasarjan lisäksi karnevaalisarjaan, jossa hänen kyydissään lasketteli kisatyttönä Sanna Makkonen.

- Tämä on perinteinen puuauto ja tämän rakentamiseen meni päivä aikaa, Hakalisto kertoi.

Heinäveteläisiä edusti myös Liekki Racing, jossa ajoivat Jarno Hartikainen, Jasper Hartikainen, Joona Hartikainen ja Anna Vesterinen.

- Oltiin tänä kesänä jo mukana Heinäveden Vauhtiajoissa ja siellä minä voitin nuortensarjan Jasper Hartikainen kertoi.

Tällä kertaa Hartikainen jätettiin nuortensarjassa neljänneksi, sillä pikkuveli Joona sekä outokumpulaiset Rocket Teamin sisarukset Elo Vihava ja Hilla Vihava olivat nopeampia.

Voitto heinäveteläisille tuli lastensarjasta, jossa Anna Vesterinen, 12, taiteili kurvit sujuvimmin omavalmisteisella autolla. Lasten tehdasvalmisteluokan nopein oli Aaro Nissinen.

Päivän kovinta vauhtia esitti yleisen sarjan voittanut Rocket Teamin Lauri Voutilainen, joka kellotti omavalmisteisella autolla ajan 38,082.

Lisää Okufesteistä tilaajille:

Okufestien vetonaulana villitsi Jukka Poika - Kaupungin kehitysjohtaja myytiin orjahuutokaupassa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa