Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Mustalista: Turhoo kulunkii

  • Jouko Salmela
Keskikesän pitkäkestoinen helle ei ole sekoittanut perus- eikä uussuomalaisten elämää. Luonto on ollut kovilla, sään ääri-ilmiöt yleistyvät, mutta suurinta mielipahaa ja dramatiikkaa on tietenkin aiheuttanut se, että Suomen nisäkäslajeista sukupuuttoon kuolivat yli 80 metrin keihäänheittäjät.

Luovuus ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään, kuten korotettua kulukorvausta saalistavien kansanedustajien toilailuista käy ilmi.

Kulukorvaustenkin osalta ennen vanhaan kaikki oli paremmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paavo Väyrysellä, laajan Lapinmaan luottomiehellä, oli vielä varaa ilmoittaa kotiosoitteekseen jalasmökki. Nyt kansanedustajien taloustilanne on tiukempi, moiseen ylellisyyteen ei ole enää varaa.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kolme maakunnan vähävaraista kansanedustajaa joutuu Helsingissä jakamaan saunan. Neljännen kauden kansanedustaja asuu ylälauteella ja toisen kauden kansanedustaja ala-lauteella. Ensimmäisen kauden kansanedustaja majailee lauteiden alla, lämmittää saunan ja lyö vanhemmille ja viisaammille löylyä.

Kansanedustajat Teukka Kohmeloinen ja Reiska Räkämäki ovat löytäneet vieläkin paremmin kansanedustajan kukkarolle käyvän ratkaisun. He ovat vuokranneet kahteen pekkaan Käpylästä omakotitalon pihalta koirankopin.

- Ilmastointi pelaa, aamulla on kopin edessä valmiina kupillinen vettä. Kyllä tämä kotiolot voittaa, kehuu kansanedustaja Kohmeloinen.

Mutta eikö koirankopissa ole ahdasta kahdelle raavaalle miehelle?

- Hyvin on mahduttu, Räkämäellä on juoksuaika.

Suomalaisten tietotaitoa on tarvittu myös arkeologian arvoitusten ratkaisemiseen. Viime talvena Egyptistä löytyi ikivanha muumio, niin vanha, että ikää ei pystytty luotettavasti määrittelemään parhammillakaan laitteilla.

Niinpä Egyptin museovirasto joutui pyytämään apua eri puolilta maailmaa - arkeologeille, biologeille, lääkäreille, kemisteille ja muille asiantuntijoille - lähti Kairosta sähköpostilla tiedot muumiosta ja avunpyyntö.

Egyptiläisten yllätykseksi jo puolen tunnin kuluttua tuli ensimmäinen analyysi ja diagnoosi. Vakuutusyhtiön lääkäri Suomesta todisti:

- 48-vuotias terve ja työkykyinen mies. Jos nostanut Kela-korvauksia, kaikki perittävä heti takaisin ulosoton uhalla. Kolesteroli lievästi koholla, mutta toisaalta painoindeksi paras koskaan näkemäni.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa