Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

100 vuotta täyttävä Uuno Kempas innostuu edelleen mopolla ajelusta - aina ei ehdi ottaa kypärääkään mukaan

  • Sirpa Suomalainen

Tohmajärveläinen Uuno Kempas on joutunut tämän kesän pärjäämään ilman polkupyörää, mikä ei ole naurun asia.

Kesän alussa erään kerran sen verran huimasi, että pyörä viskasi ojaan. Kun asuu keskellä kirkonkylää ja kun mustelmiakin tuli, niin arvaahan sen, että käry siinä kävi.

Tapauksesta ilmoitettiin hänen pojalleen, jonka pyydettiin takavarikoimaan pyörä. Tämä teki työtä käskettyä. Siellä se kotipaikalla Peijonniemessä kulkupeli on nyt pölyttymässä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mutta onhan miehellä mopo. Äskettäin Kempas yritti polkaista moponsa käyntiin siinä onnistumatta. Kun poika polkaisi kerran tai korkeintaan kaksi, niin mopo pärähti käyntiin. Tarkoitus oli, että isä sillä pihassa pienen kierroksen ajaisi - sen verran iloa vanhalle miehelle.

Kun täyttää sata vuotta, kaikki tilaisuudet on käytettävä hyväksi. Niinpä Uuno Kempas kaarsi mopoineen kylille, eikä siinä hässäkässä kypärääkään kerennyt mukaan ottamaan.

Poika sanoo isänsä painelleen tukka putkella, mutta se on liioittelua, kun ottaa huomioon isän lyhyen hiusmallin. Mahdollisista riskeistä huolimatta mopo ja kuljettaja selvisivät reissusta ilman naarmun naarmua.

- Minullapa ei olekaan mopolle ajokieltoa, Kempas kehaisee.

Ajelun suurimpana esteenä on mopon käynnistäminen. Kodinhoitajat käyvät kahdesti päivään, eikä heidänkään työlistalle ole vielä lisätty mopon käynnistämistä ja sammuttamista.

Lue koko haastattelu (tilaajille):

Polkupyörä vietiin, mutta onneksi mopo jäi

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa